Başkan Vekili  Erdoğan Akay "  Söz konusu olan 500 bin Türk lirası krediyi  Halk bankası  kendi bünyesinden vermektedir.

Başkan Vekili  Erdoğan Akay "  Söz konusu olan 500 bin Türk lirası krediyi  Halk bankası  kendi bünyesinden vermektedir.
Editör: Aliağa Medya
17 Kasım 2020 - 17:00

 Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  yönetim kurulu üyesi ve Başkan Vekili Erdoğan Akay   Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi  Başkanlığına  adaylığına açıklayan  Hüseyin Ekren,  Esnaf kredileri Hakkında “  Bazı esnafların  kredi kullanamadığını ve 500 bin liralık kredi konusunda esnafların bilgisi olmadığı “ sözlerine  cevap verdi.
  Başkan vekili Erdoğan Akay  yaptığı açıklamada  kendisinin 2007 yılından itibaren yönetimde bulunduğunu bugüne kadar kredi çekmek isteyen Esnaflarının istenen belgeleri eksizsiz ve tam olarak  dosyaları tamamlandıktan sonra sicili temiz ise oda  tarafından  kredi verildiğini söyledi.
Akay “2007 yılından  itibaren odanın yönetim kurulu üyesi ve Başkan vekili olarak görev yapmaktayım. Bu yıllar içerisinde  verilen kredileri sicili temiz olan  ayrım yapılmadan  esnaf ve Sanatkarlarımıza ile şoför esnafımıza verilmiştir.” Dedi.
           “Esnafımız sıcak bakmıyor”
 Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifince  esnafa belli miktara kadar kredi verileceğini  belirten Başkan Vekili  Erdoğan Akay ”  Söz konusu olan 500 bin Türk lirası krediyi  Halk bankası  kendi bünyesinden vermektedir. Bu krediyi kullanımında Halk bankası kendi ayrı ipotek istediğinden ,Ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi Kefalet ‘de  kooperatifinden de ayrı bir ipotek istendiğinden Esnaflar buna sıcak bakmadığından  böyle kredi ödemesi yapılmamıştır. Odamızın tarafından esnaflarımıza  en fazla limit 200 bin  bununla beraber  25 bin pandemi ile birlikte toplam 225 bin  Türk lirası kredi vermektedir. Çekilen Kredilerinde ödenmesi  İse  üç ayda bir en son  60 ay vadedir.” İfadelerini kullandı.