Başkan Sürekli; "İstiklal ve istikbal mücadelesi sürüyor…"

Başkan Sürekli; "İstiklal ve istikbal mücadelesi sürüyor…"
Editör: Aliağa Medya
29 Ağustos 2021 - 23:44

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik eden Başkan Sürekli, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bazı zaferler sonsuza dek kutlanır; çünkü bir milletin kaderini belirler.’ sözünü hatırlatarak; “İşte tam 99 yıl önce, 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zafer bu niteliktedir. Türk Milleti o meydanda, hürriyet ve istiklâlini zapt etmek isteyenlere tarihi bir ders vermiş, makus talihini tersine çevirmiştir. Bizim sorumluluğumuz, kahraman ecdadın canı pahasına var ettiği vatanımıza sahip çıkmak, ileri taşımaktır.” ifadelerini kullandı.

Eşsiz ve tarifsiz bir cevaptır…

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin sadece ülkemiz tarihinin değil dünya tarihine yön veren bir zafer olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, mesajında şunları kaydetti; “Aziz Türk Milleti, muhtaç olduğu kudretin damarında akan asil kan olduğunu büyük taarruzda göstermiş, destan yazmıştır. Yokluğa, açlığa ve tüm engellere rağmen büyük bir taarruz gerçekleştirerek destansı bir direnişe imza atmıştır. Bu zafer, bizi tarihin karanlık sayfalarına göndermek isteyenlere karşı kazanılmış, bu milleti yok etmeye ant içmiş düşmana karşı verilmiş eşsiz ve tarifsiz bir cevaptır.  ‘Ya istiklâl ya ölüm’ diyerek verilen bu milli kurtuluş mücadelesinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk büyük ve kutsaldır.”

Bedel ödemeyi göze alan varsa gelsin…

Aynı direniş ruhunun ve şahlanışın, milletimizin hasletinin her zor durumda tezahür ettiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bağımsızlık aşkımız o günkü coşkusundadır. Gelecek davamızdan asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Mücadele azmimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ‘Büyük ve güçlü Türkiye’ hedefimizden sapmadan, Cumhuriyet değerlerimize ve bize bırakılan mirasa sahip çıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gibi; ‘Bu coğrafya, devletler, ordular mezarlığıdır. Varsa bedel ödemeyi göze alan gelsin!’ deme cesaretimizi ve kararlılığımızı sonuna kadar koruyacağız. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor; bin yıldır bu vatanı korumak için canını hiçe sayan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”