Başkan Serkan Acar; Aliağamızın kötülenmesine müsade etmeyeceğiz

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa, güzellikleriyle, eksiklikleriyle hepimizin. Aliağa bir markadır. Aliağa markasına zarar vermeyelim çünkü bu şehir bizim. Her ilçenin kendince eksikleri vardır. Biz de eksiklerimizin ne olduğunu biliyoruz. Bunu da el birliğiyle çözeceğiz. Ama Aliağa’yı ismi geçen bir konuda çok kötülemek benim gücüme gidiyor. Eminim tüm Aliağalıların gücüne gidiyordur”

Başkan Serkan Acar; Aliağamızın kötülenmesine müsade etmeyeceğiz
Editör: Aliağa Medya
02 Kasım 2022 - 23:43
Aliağa Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısına Başkan Serkan Acar’ın “Ortak Paydamız Aliağa” çıkışı damgasını vurdu. Başkan Acar’ın Mecliste dile getirdiği “Aliağa, güzellikleriyle, eksiklikleriyle hepimizin. Aliağa bir Markadır. Aliağa markasına zarar vermeyelim çünkü bu şehir bizim” sözleri toplantının en önemli çıkışı oldu. 

Aliağa Belediyesi Meclisi 2 Kasım Salı günü toplanarak gündemindeki konuları görüştü. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde iki oturum halinde gerçekleştirilen mecliste 4 madde görüşüldü.

Belediye Meclis Salonu’nda 4 ve 7 Ekim 2022 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı başkanlıktan gelen önergelerin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında oylamaya sunulan 1.madde İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken 2.madde İmar Komisyonu’na gönderildi. 2.maddenin komisyonda görüşüldükten sonra ikinci oturumda komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. Komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan iki maddenin de komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

CHP’li Hakan Turan “Kavşak Projesi Doğru Bir Hamle”

Toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Hakan Turan, Aliağa Belediyesi tarafından 100 günde tamamlanan 29 Ekim Cumhuriyet Köprülü Kavşağının yapımında görev alan herkese teşekkür etti. Turan, “Aliağamız için doğru bir hamle. Trafik akışına katkı sağlayacak bir hamle. Ancak burada kaş yaparken göz çıkarmamak lazım. Yolun kotundan kaynaklı olarak ya da işte eğiminden kaynaklı olarak oradaki esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetleri var. Oradaki esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetinin şu ekonomik şartlarda en kısa sürede giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. 

İyi Partili Sedat Sarı’dan Köprülü Kavşak Teşekkürü

Meclis toplantılarında sık sık söz almasıyla bilinen İyi Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı da “Battı çıktı projesi hedeflenen zamanda tamamlandı. Büyük bir ihtiyaçtı. Bu anlamda emeği geçenlere başta siz olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi. 
Yeni yapılan kavşak geçişinde sıkıntılı yerler olduğunu kaydeden Sarı, “Özellikle Çamlık yoluna ulaşırken, yukarıdan aşağıya gelirken bir ekstra çukur ve tekrar tümsek geliyormuş önüne. Belki görsel olarak görülmeyen bir çukur ve tümsek ama araç giderken bir hoplama söz konusuymuş. Bu belki dikkatsiz sürücüler için sıkıntıya yol açabilir. Bunu zaten dikkate alacağınızı düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Sedat Sarı’dan Eski Çöplükte tehlikeli atık iddiası

İyi Partili Sedat Sarı, Meclis toplantısında eski çöplük bölgesine kaçak olarak tehlikeli atık döküldüğüne yönelik iddiaları gündeme taşıdı. 
“Mezarlık bölgesinde ve eski çöplük olarak bildiğimiz alanda birtakım kaçak dolgular olduğuna dair, harfiyat dökülmeleri olduğuna dair iddialar var. İnşallah değildir ama özellikle tehlikeli atık diyebileceğimiz cinsten atıkların döküldüğü ve üzerinin kapatıldığı iddia ediliyor” diye konuşan Sarı sözlerini “Aliağa insanının selameti açısından, buradaki doğanın selameti açısından biz de siz de bir ihbar olarak kabul etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu konuda bir çalışma bu konuda bir gayret bunu ihbar olarak kabul etmek suretiyle bir çaba ortaya koyarsanız, inşallah böyle bir şey yoktur. Ama şayet varsa da bunun engellenmesi noktasında el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum.” diyerek tamamladı. 

CHP’li Musa Özcan Çevre Kirliliği Raporunu gündeme getirdi.

CHP’li Musa Özcan ise toplantıda Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan kirlilikle ilgili raporları gündeme getirdi. “Çevre kirliliği raporlarında elde edilen sonuçların Güzelhisar havzasının ve havza dışındaki arazilerin doğal olmayan yükleri taşıma kapasitelerinin aşıldığını, doğal yapının olumsuz etkilendiğini göstermektedir. Biz bunu çok önemsiyoruz çünkü insan sağlığı her şeyden önemli. Sizden de ricam, buranın yerel yöneticisi belediye başkanı olarak bu konuyu önemsemeniz ve üzerine düşülecek ne varsa takibini yapmanız” diyen Özcan, “Sizlerin imar kirliliği konusundaki göstermiş olduğunuz performansı biliyoruz son zamanlarda. Çevre konusunda da aynı performansla takibi yapılırsa yani hepimiz için iyi olacak. Bunu dilek ve temenni olarak sizden diliyorum” şeklinde konuştu.  

CHP’li Işık Kadın Sığınma Evini sordu

CHP Meclis Üyesi Seçil Adalet Işık ise Kadın Sığınma Evi projesini sordu. “5393 sayılı Belediye kanununun 14. Maddesine göre Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000 üzerindeki belediyelerin kadın konukevi açma zorunluluğu bulunmaktadır. Siz Aliağa Belediyesinde bu yönde bir çalışmanın olduğunu söylemiştiniz. Bununla ilgili çalışmalar ne aşamada?” diyen CHP’li Işık, Kadına şiddete karşı mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Başkan Acar’dan Köprülü Kavşak Açıklamaları

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Köprülü Kavşak projesiyle birlikte yapılan yolun teknik zorunluluklar dikkate alınarak inşaa edildiğini belirterek “İkinci Battı çıktı yapılırken oradaki üst tavanı yüksek tutup, battı çıktıyı daha da aşağıya indirilmemesi gerekiyordu. Çünkü alt seviye daha aşağıya insek onun eğimini yakalamak için, ta Fevzi Paşa’dan girmek gerekecekti. Fevzi Paşa’dan girmemek adına daha ileri seviyeden Dedeoğlu’nu geçtikten sonra, daha ileri seviyeden battı çıktıya girebilmek adına o kısmı biraz yüksek tutmak zorunda kaldı teknik ekipler. O tümseği de asfaltla çözmek için de büyük oranda çözdüler. Orada tabii ki trafik ışıklarıyla veya trafik levhalarıyla birtakım tedbirler alınacaktır. Ama o ikinci battı çıktıyı yapabilmek adına yapılmış bir düzenlemedir. O nedenle yapılmış bir işlemdir. Aliağa’nın da menfaatinedir o şekilde olması. Yan yollarla ilgili çalışmalara arkadaşlarımız devam ediyor. O noktada mümkün olduğunca oradaki esnafımızı da zora sokmayacak, kolaylaştıracak şekilde, yapılabilen her şeyi yapmak için çalışmalarını yine fen işlerimiz devam ettiriyorlar. Oradaki dediğim gibi sadece şu an Çanakkale yolunu trafiğe açtık. Diğer yollarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi. 

Başkan Acar, Aliağa güzellikleriyle, eksiklikleriyle hepimizin. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, çevrecilik adı altında son dönemde Aliağa’nın adını lekelemek, marka kent imajına zarar vermek için bazı çevrelerin asılsız söylemlerde bulunduğunu kaydetti. “Aliağa, güzellikleriyle, eksiklikleriyle hepimizin. Aliağa bir markadır. Aliağa markasına zarar vermeyelim çünkü bu şehir bizim” diye konuşan Başkan Acar, “Biz kendi içimizde ne eksiğimiz varsa, ne hatamız varsa tabii ki bunları konuşacağız, bunları düzeltmek için çaba sarf edeceğiz. Ama isim Aliağa olunca, Aliağa bir markadır. Aliağa markasını zarar verici tüm söylevlerden kaçınıp, kendi içimizde çözelim. Ama Aliağa markasına zarar vermeyelim çünkü bu şehir bizim. Birlikte bunun eksiklerini gediklerini çözeceğiz.” diyerek devam etti. 

“Son dönemde Aliağa’yı kötüleyen, yanlış ifadeler kullanılıyor. Bizim tepkimiz buna. Evet, eksiklerimiz var mıdır? Vardır. Her ilçenin kendince eksikleri vardır. Biz de eksiklerimizin ne olduğunu biliyoruz. Bunu da el birliğiyle çözeceğiz. Ama Aliağa’yı ismi geçen bir konuda çok kötülemek benim gücüme gidiyor. Eminim tüm Aliağalıların gücüne gidiyordur.” diyen Başkan Acar, “Aliağa güzel bir şehir. Aliağamız güzel bir şehir. Aliağa bizim çocuklarımızın yaşayacağı şehir. Bizim torunlarımızın yaşayacağı şehir. Biz eksikliklerimizi hep birlikte çözeriz. Ama Aliağa ismi geçerken, bu bizim ailemiz. Burası bizim özelimiz. Bunun isminin kötülenmesi bize fayda sağlamaz, hiçbrimize fayda sağlamaz. Eksiğimizi göreceğiz. Ama Aliağamızın kötülenmesine müsade etmeyeceğiz. Kötülemesinler Aliağamızı.” şeklinde konuştu. 

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından bir sonraki meclisin 6 Aralık 2022 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.