Başkan Oğuzhan:" Doğru Bulmuyoruz"

Başkan Oğuzhan:” Doğru Bulmuyoruz”

Başkan Oğuzhan:" Doğru Bulmuyoruz"
Editör: Aliağa Medya
12 Haziran 2020 - 08:40
CHP Aliağa   İlçe yönetimi  Nemrut Körfezinde yer alam KYME  Antik kentinin yeni imar  planın alınmasına yönelik  bir kamuya açıklaması  yaptı.
Konuyla ilgili CHP Aliağa İlçe Yönetimi adına açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Meclisinin 09.06.2020 tarihli toplantısında, Nemrut Körfezinde yer alan Kyme Antik Kentinde yeni imar planlamasına uygunluk verilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı.
İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “Aliağa Belediye Meclisinin 09.06.2020 tarihli toplantısında, ilçemiz Nemrut Körfezinde yer alan KYME Antik Kentinde yeni imar planlamasına uygunluk verilmesini Doğru Bulmuyoruz.
Zira belediyelerin görevinin, yine Aliağa Belediyesi 2019 yılı faaliyet raporunun 15. sayfasında da açıkça belirtildiği üzere " Kültür ve Tabiat Varlıkları ile tarihi dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir, bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşaa edebilir." Tarihi Korumak olduğunu düşünüyoruz.
CHP'li belediye meclis üyelerimiz, gerek komisyonda gerekse meclis oylamasında TARİHE SAYGI ilkesi ile hareket etmişler ve uyğunluk görüşünün karşısında yer almışlardır.” ifadelerini kullanıldı.