Başkan Koştu; "Kadınlarımızın ismi cinayetlerle değil, sevgiyle anılmaya yakışır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Başkan Koştu, kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Başkan Koştu; "Kadınlarımızın ismi cinayetlerle değil, sevgiyle anılmaya yakışır"
Editör: Aliağa Medya
08 Mart 2021 - 22:39

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bergama Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine binaen ‘Kadın Cinayetlerine’ dikkat çekmek üzere bir dizi etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Hakan Koştu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Koştu mesajında "Ailelerimizin temel taşı, sevginin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın adı; cinayetlerle değil, sevgiyle anılmaya yakışır” dedi.
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve çelenk sunma töreni ile başlandı. Pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı katılımcı ile gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Belediye Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER HERKESİ BÜYÜLEDİ
Çelenk sunumu ardından Arasta Çarşısı içerisinde bulunan Sanat Atölyesi ve Üretici Kadınlar Pazarı’nda düzenlenen etkinliğe geçildi. Burada sergilenen el emeği göz nuru el işleri herkesi büyüledi. Sanat Atölyesi ve Üretici Kadınlar Pazarı ziyaretine Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, eşi Yıldız Koştu ve protokol üyeleri katıldı. Ziyaretlerin ardından Tarihi Havra Binası Halıcılık Kursu açılışı yapıldı. Etkinliklere Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ndeki Atık Kağıt ve Muhtelif Ambalajlarla Geri Dönüşüm Kursu’nun açılışı ile devam edildi.
BAŞKAN KOŞTU; “KADINLARIMIZ TOPLUMUN BİRLEŞTİRİCİ UNSURUDUR”
Son zamanlarda sayısı hızla artan kadın cinayetlerine 8 Mart etkinlikleri kapsamında yayınladığı mesajında dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kadın toplumun en etkili, koruyucu ve birleştirici unsurudur. Ailelerimizin temel taşı, sevginin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın adı; cinayetlerle değil, sevgiyle anılmaya yakışır. Kadın cinayetlerini ve kadına uzanan her eli kınıyorum. Kadınlarımızın her alanda yaptığı ve yapacağı çalışmalara sonsuz destek veriyoruz. Bergama Belediyesi olarak bizler bu bilinçle, Bergamalı kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata çok daha aktif olarak katılabilmesi için çeşitli eğitimler ve kurslar düzenliyor, yapılan tüm çalışmalarda kadınlarımızın yer almasına çok önem veriyoruz. Bu gün burada Kadınlar Günü’nden sadece 2 gün önce, Samsun’da yaşanan kadına şiddeti lanetle kınıyor, bu vahşi olayın gölgesinde, kadına yönelik her türlü şiddetin, sömürünün, tacizin, tecavüzün, istismarın son bulduğu; kadının özgürlüğünün, üretime katkısının her alanda arttığı bir gelecek temenni ediyorum” dedi.