BAŞKAN KOŞTU "BU YOL TURİZMDEN İSTİHDAMA İLÇEMİZİ GELİŞTİRECEK"

İzmir-Aliağa-Çandarlı-Bergama Otoyolu 30 Ekim’de hizmete açılıyor

BAŞKAN KOŞTU "BU YOL TURİZMDEN İSTİHDAMA İLÇEMİZİ GELİŞTİRECEK"
Editör: Aliağa Medya
29 Ekim 2019 - 00:07
İzmir-Aliağa-Çandarlı-Bergama Otoyolu 30 Ekim’de hizmete açılıyor. Artık İzmir’e 40 dakikada ulaşabileceğiz. Başkan Koştu, “Otoyolun hizmete girmesi bölgemiz açısından son derece önemli. Otoyol bölgemize önemli katkılar sağlayacak”dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için son hazırlıklar yapılırken Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Bakırçay Bölgesi’ni ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Bakanlık 2017'de ihalesi yapılan İzmir- Menemen- Aliağa-Çandarlı- Bergama Otoyolu’nun 30 Ekim'de hizmete açılacağını duyurdu. İzmir- Çandarlı- Bergama arasındaki mesafeyi 40 dakikaya düşürecek projenin 30 Ekim'de hizmete açılacak olması Kuzey Ege'yi şimdiden heyecanlandırmaya başladı.


İzmir’e 40 dakika gibi bir zamanda ulaşmanın Bergama açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Otoyolumuz küçük bir bölümü dışında hizmete giriyor. Otoyolumuzun hizmete girmesini son derece önemsiyoruz. Hükümetimizin Kuzey Ege’ye Bergama’ya yaptığı bu hizmetlere sürekli yenileri eklenecek. Önümüzdeki yıllarda, Bergama’nın ve Kuzey Ege’nin yıldızının parladığını hep birlikte görüp, yaşayacağız. Ege Serbest Bölgesi, otoyol, Kuzey Ege Limanı, İZBAN gibi projelerin tamamlanması bölgemizi Türkiye’nin göz bebeği yapacak” dedi.

56 kilometresi otoyol, 40'ı bağlantı yolları olmak üzere toplam 96 kilometre ve 6 şeritli olarak yapılan yol üzerinde, 946 metre uzunluğundaki Buruncuk Tüneli, 12 köprülü kavşak, 2 hemzemin kavşak, 3 otoyol hizmet alanı, 6 viyadük, 38 köprü ve 182 menfeziyle ülkemizin en önemli projeleri arasında bulunuyor.