Başkan Ertürk'ten Yeni Yıl Mesajı

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ertürk'ten Yeni Yıl Mesajı
Editör: Aliağa Medya
31 Aralık 2020 - 19:31
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yeni yıl mesajında “2021 yılının üllkemiz ve tüm dünya için salgın hastalıklardan ve afetlerden uzak, hayatın normal akışına döndüğü sağlık, huzur ve bereket dolu bir yıl olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Geride bıraktığımız zor bir yılın ardından, umutların ve beklentilerin yenilendiği bir yıla girdiklerini ifade eden Başkan Ertürk, Oda olarak 2020 yılını bölgemize ve üyelerimize katkı sağlama gayretiyle yaptığımız çalışmalarla birlikte geride bırakıyoruz. Yeni bir yıl, yeni başlangıçları ve umutları da beraberinde getirir. 2021 yılının da bu umutların habercisi olacağı inancındayım. Umutla beklediğimiz bu günlerde aşı çalışmaları hakkında aldığımız müjdelerin sonucunu alarak en yakın zamanda sağlıklı günlere ulaşma inancıyla dileğimiz, yeni yılda pandemi sürecinden kurtulabilmektir” dedi.
Yeni yıl mesajında 2020 yılını değerlendiren ve 2021 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de dile getiren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Geride bıraktığımız yılda pandeminin etkisiyle ekonomik olarak en çok etkilenen işletmeler, küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar oldu. Üyelerimiz uzun süre işletmelerini kapatmak zorunda kaldı ve çoğu zaman günlük giderlerini bile karşılamakta zorluk çektiler. Aliağa Ticaret Odası olarak çatı kuruluşumuz TOBB önderliğinde üretim ve ticari anlamda faaliyet gösteren üyelerimizin sorunlarını pandemi sürecinin başından beri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklara aktardık. Yerel sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi sürekli kendilerine iletmekteyiz. Üyelerimizden gelen pek çok talebin de hayata geçmesini sağladık. Bu noktada Nefes Kredisi, Cansuyu, KGF, Kısa çalışma ödeneği, Ziraat Bankası ve Halkban ile Tedarik Zinciri Finansman Projesi,Aidatların ertelenmesi ve yapılandırma gibi pek çok destek hayata geçirildi. Oda olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da çalışmalarımızı yaparken üyelerimizin beklentilerini gerçekleştirmenin, Aliağa’nın ticari, ekonomik ve her alanda etkinliğini arttırmanın gayreti içinde olacağız” dedi.
Pandemiyle birlikte insanların alışkanlıklarının, yaşam şeklinin hızla değiştiğini ve dijitalleşmenin ön plana çıktığını söyleyen Ertürk, “Büyük bir yol ayrımı ve dijital dönüşümün merkezindeyiz ve bu dönüşüme de mutlaka ayak uydurmak zorundayız. Pandemi sürecinin bitmesinden sonra bu dijital dönüşümün altyapısını oluşturanlar yeni düzende öncü olacaklardır. Özellikle dijitalleşmeye ve teknolojiye daha fazla kaynak ayırmalıyız. E-ticaret ve e-ihracat gibi pandemiyle birlikte önemi çok daha artan bu pazarlardan daha fazla pay alabilmek için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız.
2021 yılının bu bilinçle Türkiye’nin her alanda yapısal reformlarla fark yaratmaya başladığı, eğitimde, adalette, demokraside, ekonomide sıçramalar yaptığı bir yıl olmasını diliyoruz. 2021’in başta tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere tüm dünyada sağlığın, huzurun ve bereketin hâkim olduğu, insanların geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.