BAŞKAN ERTÜRK'TEN KORONAVİRÜS SALGININDA "TEDBİRLERİ SÜRDÜRELİM" UYARISI

BAŞKAN ERTÜRK’TEN KORONAVİRÜS SALGININDA "TEDBİRLERİ SÜRDÜRELİM" UYARISI

BAŞKAN ERTÜRK'TEN KORONAVİRÜS SALGININDA "TEDBİRLERİ SÜRDÜRELİM" UYARISI
Editör: Aliağa Medya
17 Haziran 2020 - 01:40
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede elde edilen başarının devamı için tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
Başkan Ertürk, yaptığı yazılı açıklamada, Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs pandemisiyle mücadelede ülke olarak başarılı bir noktaya ulaşıldığını, ancak son zamanlarda artan vakalar nedeniyle ikinci bir salgın tehlikesinin devam ettiğini anımsattı.
Özellikle iş insanlarının ve çalışanlarının ekonomik hayata devam ederken, gerekli tedbirleri elden bırakmamaları gerektiği uyarısında bulunan Ertürk, şunları kaydetti:
“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Kovid-19 pandemisi devam ediyor. Virüs ne dünyamızı ne de ülkemizi terk etmiş durumda. Hızlı yayılma ve ciddi hastalık yapma potansiyelini sürdürüyor. Salgın tehlikesi ortadan kalkana kadar hepimizin yeni normal diye adlandırılan sürece uyum göstermemiz gerekmektedir. Toplumumuzu bu virüs ile ilgili sıkıntıya sokacak bir rehavete sebebiyet vermeden toplumsal yaşamımızda ve iş yerlerimizde maske, temizlik ve sosyal mesafe uygulamasının sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir. Satış yerlerinde kalabalık ortamların engellenmesi ve müşterilerin iş yerlerine maskesiz alınmaması çok çok önemli. Çalışanlarımızın maske ve eldiven kullanımlarında daha fazla özen gösterilmesi kendileriyle birlikte, çevredeki herkesin sağlığı için gereklidir. Tüm çalışanlardan özellikle hijyen konusunda daha hassas davranmalarını istiyoruz. Özlediğimiz güzel günlere kuralları hep birlikte uygulayarak ulaşacağız."