Başkan Berk: " Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla korkmadan Berber ve Kuaföre gidebilirler"

Başkan Berk” Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla korkmadan Berber ve Kuaföre gidebilirler”

Başkan Berk: " Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla korkmadan Berber ve Kuaföre gidebilirler"
Editör: Aliağa Medya
06 Temmuz 2020 - 23:06
Aliağa İlçesinde 11 Mayıs'ta açılanan  berber, kuaför ve güzellik salonlarında korona dönemi kuralları uygulanıyor. Berber, kuaför ve güzellik salonların aldığı hijyen tedbirleri ile dikkat çekiyor. Hijyen kurallarına uyarak gelen müşterileri koruyan berberler ve  kuaförler  randevu sistemi ile çalışıyorlar. Tıraş sırasını  müşteriler içeride değil dışarıda bekletiliyor.
Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk  ilçede  yaklaşık 51 gündür kapalı olan  Berber  ve Kuaförlerin  iş yerlerin açıldığı günden bu yana oda üyelerin gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. İnsan sağlığını  her şeyden önemli  olduğunu  belirten Başkan Berk  “Odamıza  kayıtlı üyelerimizin her birinin  Belediyemizin vasıtasıyla İşyerlerini dezenfekte yaptırdık.  Arkadaşlarımız randevu sistemine geçti, tek kullanımlık havlu ve aletlerimizle müşterimize hizmet vermeye çalışıyorlar . Her koltuk arasında belirli bir mesafe bıraktılar . Devletimizin açıkladığı kuralların hepsine harfiyen uyuyorlar .Risk faktörü oluşmaması için her türlü önlemlerini almışlar . Müşterilere kapıda ayak dezenfektesi, dükkana girildiğinde el dezenfektesi yapılıyor ve ardından koltuğa oturuyorlar . Belediye ve  İlçe sağlık müdürlüğünce esnaf arkadaşlarımız denetleniyorlar . Esnaf arkadaşlarımız insan sağlığına çok önem veriyorlar. Vatandaşlarımız  gönül rahatlığıyla korkmadan  ilçemizde bulunan  Berber ve Kuaför  gidebilirler.” dedi.
“Müşterilerimizi  bekletmiyoruz”
İlçenin tanınmış ve yıllarca  berberlik yapan Mesut Öztürk ise ilçede faaliyet gösteren  Berber ve Kuaför arkadaşlarının  hem kendini hem de müşterilerini korona virüsten korumak için  dükkanlarında gerekli tedbirlerini aldıklarını, Belirli aralıklarla dükkânlarını dezenfekte ettiklerini söyledi. İşletmelerdeki çalışmaları randevu sistemiyle olduğunu  dile getiren Öztürk , “Müşteri gelip dükkanda bekletilmiyor. İçeri bir müşteri çıkmadan diğer müşteri alınmıyor. Randevusu gelen müşteri içeri giriy7or. İçeride iki koltuk varsa birisi çalıştırmıyoruz . Aradaki koltuk çalışmayarak dükkânlarımızdaki sosyal mesafeyi korumuş oluyoruz . Müşteri içeri girerken elleri dezenfekte ediyoruz . Dükkanımıza gelen müşterilerimiz Koltuğa geçinceye kadar maskeli oluyorlar . Geçtikten sonra kuaför maskesiyle, siperliğiyle ve beyaz uzun iş gömleğiyle, tek kullanımlık havlu kullanarak hizmete başlıyoruz” ifadesini kullandı
“Bizleri Denetliyorlar”
Mesut Öztürk  Tıraş 45 dakika sürüyorsa tıraş bitiminden sonra  15-20 dakika   traş eden personelin dışarıya çıkarak  hava aldığını vurguladı. Kentte yaşan halkın  Berber ve  kuaför dükkanlarından hiç çekinmeden rahatlıkla traş  olabileceklerin  altını çizen   Öztürk” Öncelikle Kaymakamız ile   İlçe sağlık müdürümüz ve Belediye Başkanımız Serkan Acar’a   teşekkür ediyoruz. Korona virüsüne karşı iyi çalışıyor ve bize  destek oluyorlar. Korona virüse karşı aldığımız önlemler hem müşterilerimiz için hem de bizim içindir. Müşterilerimizin sağlığı her şeyden önemli. Bu virüsten korunmak için dükkanımızda değişiklikler yaptık. Aldığımız makine ile kullandığımız malzemelerini dezenfekte ediyoruz. Hem biz kullanıyoruz, hem de gelen müşterilerimize eldiven ve maske veriyoruz . İlçe sağlık müdürlüğü ve Belediyemiz  bizleri denetliyorlar. Değişik zaman içerisinde  Belediye Başkanımız Serkan Acar  ile İlçe sağlık müdürümüz Özkan bey dükkanımıza gelerek  hem denetlediler hem de  bir isteğimiz var mı diye sordular.  " şeklinde konuştu.