Başkan Berk :"Berberler, lokantacılar, kahveciler korona virüs salgını sebebiyle dükkan açamayan esnaf ve sanatkar ciddi bir mağduriyet yaşıyor"

Başkana Berk :“Bazı esnaf arkadaşlarımızın dayanma güçleri azalıyor”

Başkan Berk :"Berberler, lokantacılar, kahveciler korona virüs salgını sebebiyle dükkan açamayan esnaf ve sanatkar ciddi bir mağduriyet yaşıyor"
Editör: Aliağa Medya
04 Mayıs 2020 - 11:30

 Koronavirüs salgını sebebiyle zor  günler geçiren esnafa destek olmak için harekete geçen Aliağa  Esnaf  ve Sanatkarlar Odası iş yerlerini kapatmak zorunda kalan mağdur esnaflara  erzak dağıtımına devam  ediyor. Başkan Berk, zor  günler geçiren esnaflara desteklerinin artarak yardımları süreceğini açıkladı.
Aliağa'da berberler, lokantacılar, kahveciler koronavirüs salgını sebebiyle  dükkanlarını kapatan esnaf ve sanatkarlar ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Geçtiğimiz  ay   Aliağa Belediyesi ile iletişime geçen  Aliağa  Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafındantespiti yapılan liste dahilinde mağdur esnaf ve sanatkarlara  belediye işbirliğiyle erzak yardımı yapmıştı. Şimdi ise, esnaf odası  kendi imkanlarıyla hazırladıkları  erzak kolilerini zor  günler geçiren esnaf üyelerine ulaştırıyor.

“Esnaf ve sanatkarlar, ülke anatomisinin omurgası”

Aliağa Esnaf Odası Başkanı Serdar Berk esnafın toplumun ve ekonominin temel taşlarından olduğunu belirterek,1,5 aydır işyerini açamayan berber, kuaför, restaurant, lokanta, kafeterya, kahvehane ve benzeri esnafın  şu an en büyük beklentisini  esnafa kira desteği verilmesini söyledi.
Başkan Serdar Berk “   Koronavirüs salgını sebebiyle işyerlerini kapatan esnaf arkadaşları telefonla arıyorum, bazen ziyaretlerine gidiyorum . Şu anda bazı esnaf arkadaşlarımızın dayanma güçleri azalıyor. Bir nebze kendi imkanlarımızla erzak yardımı yapıyoruz . Esnaf ile sanatkârlarımız bu ülkenin ve milletin omurgasıdır .Bu zor günde ülke anatomisinin omurgası olan  esnafımıza sahip çıkılmalı ve gereken yardım  yapılmalı, destek olunmalıdır. “ dedi.
 
“Hayırseverler ,borcu olan vatandaşların borçlarını kapattı”
 
Ülkemizin zor günler geçirdiği bu günlerde gözle görünmeyen düşmana karşı, millet olarak Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olalım, diri olalım iri olalım" sözünü asla aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini belirten Başkan Serdar Berk” birlik berberlik içerisinde bu  zor günleri  en az hasarla anlatacağımızın inancındayım. Hayırsever vatandaşlar bakkal esnaflarımıza ,borcu olan vatandaşların borçlarını kapattı. Allah razı olsun. Bakkal esnafımız vatandaşın halini   bilir . Vatandaş da evinin anahtarını çocuğunu yine bakkalına bırakır. Çünkü onun Ahilik kültüründen geldiğini bilir.  Maalesef büyük marketlerin veresiye defteri yok ki bir hayırsever vatandaşın borcunu kapatsın. Onun için mahallenizdeki bakkalımıza ve esnaflarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.