Başkan Arslan; "Aliağa'mız bu sosyolojik durumu ve kötü manzarayı hak etmiyor"

Başkan Arslan; "Aliağa'mız bu sosyolojik durumu ve kötü manzarayı hak etmiyor"
Editör: Aliağa Medya
06 Ekim 2022 - 13:08
Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından 1999 yılında inşa edilen Aliağa Kyme Arkeoloji müzesi açılmayıp , müze binası çürümeye terk edilen  bina için HÜDA PAR İlçe Başkanı İslam Aslan “ Aliağa’mız bu sosyolojik durumu ve kötü manzarayı hak etmiyor.” Dedi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İlçe Başkanı İslam Aslan, durumla alakalı Aliağa halkımızdan ciddi rahatsızlıklar aldık dile getiren Başkan Arslan Müzenin kendi haline bırakılmasıyla kötü amaçlı kişilerin meskeni haline geldiğini söyledi

Arslan “Aliağa Kyme Arkeoloji müzesi binası yıllardır kullanılamaz halde olup harabeye dönüşmüş ve kendi haline terkedilmiştir. Binanın sıvaları dökülmüş, pencereleri kırılmış, duvarlarına uygunsuz yazılar yazılmış içerisinde çöplerden geçilmiyor.Zira bahsi geçen “Harabe Müze” konum olarak, İlçemizin sahilinde ve İlçe Belediye binasının yanında yer alıyor. Aliağa’mız bu sosyolojik durumu ve kötü manzarayı hak etmiyor.” Dedi.

 “Bu bina fayda sağlayacak şekilde değerlendirilebilir”

Yıkılmaya yüz tutmuş, harabeye dönüşmüş, çevreye rahatsızlık veren bir pozisyona bürünmüş harabe müze bir şekilde topluma kazandırılıp, bu olumsuz durum düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan  Yetkililere  seslenerek  bu bina her şekilde değerlendirilebileceği önerdi.
Tekrar müze olarak restore edilmekle birlikte, farklı olarak bir eğitim kurumuna da çevrilebileceğini belirten Başkan Arslan “Farklı illerden ilçemize okumak için gelen Üniversiteli öğrencilerimiz için yurt, pansiyon olarak inşa edilebilir. Hatta bin bir güçlükle okumak zorunda kalan öğrencilerimize ücretsiz kalma fırsatı sunulabilir. İhtiyaç ve fayda çerçevesinde ne yapılırsa yapılsın çok iyi bir iş çıkarılmış ve bu olumsuz durum çözüme kavuşturulmuş olacak.
Yurdumuzun her karışında vatandaşlarımızın payı olduğu olgusu gözetilerek, buranında yine vatandaşlarımıza hizmet eden faydalı bir kuruma dönüşmesi gerekmektedir.
Bu iş ivedilikle başlamalı ve bir an önce neticeye kavuşturulmalıdır.” Şeklinde konuştu