Başkan Acar, "Mola Aliağa" Ve "Botanik Park" Projeleri Duyurdu

Terminal İhtiyacına Mola Aliağa Projesi

Editör: Aliağa Medya
08 Ocak 2024 - 22:43
Şehirlerarası otobüs terminali bulunmayan Aliağa’ya “Mola Aliağa” müjdesi geldi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kişisel sosyal medya hesaplarından Mola Aliağa ve Botanik Park projesini tanıttı. Bu akşam saatlerinde sürpriz bir paylaşım yapan Acar, ilçenin yıllardır ihtiyacı olan Otobüs terminali eksikliğine çare olacak modern “Mola Aliağa” projesini tanıttı.

İzmir- Çanakkale karayolu Aliağa geçişinde İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında halen Aliağa Belediyesi Akaryakıt istasyonunun bulunduğu yerde yapılmakta olan Mola Aliağa ve Botanik Park Projesini bir video ile vatandaşlara tanıtan Başkan Serkan Acar “Botanik Parkımız ve Mola Aliağa’mız Aliağa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Otogar Yetkisi Büyükşehirde. Büyükşehir Bir Gün Yapar

“Aliağa’mızın ana sorunlarından bir tanesi her zaman söylediğimiz bir konu, Aliağa’mızın bir otogara ihtiyacı var.” Diyen Başkan Serkan Acar, “Otogar konusunda maalesef mevzuatlar gereği Aliağa Belediyemizin otogar yapma ve işletme yetkisi bulunmuyor. Bu yetki mevzuat gereği Büyükşehir’e verilmiş. Lakin Aliağa’mızda bir otogar ihtiyacımız olduğu da aşikâr. Elbette Büyükşehrimiz bu konuda bir gün proje gerçekleştirecektir ancak biz sorunu çözmek adına burada Mola Aliağa’nın inşaatına başladık ve şu anda da hızla çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Cafe Ve Restoranlarıyla Modern Dinlenme Tesisi

Mola Aliağa Projesinde neler olduğunu da videoda kendi ifadeleriyle açıklayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Mola Aliağa’da 8 tane bilet satış yerimiz olacak. Bunun yanında bekleme salonu olacak. Otobüslerin yanaşabildiği peronumuz da olacak. Mola Aliağa bir yandan da dinleme tesisi görevi üstelenecek. Kafeteryaları ve Restoranları olacak. Vatandaşımızın otobüsünü beklerken kafeteryada, restoranda çayını içebileceği, yemeğini yiyebileceği bir tesise sahip olacağız” dedi.

Botanik Park Aliağaya Renk Katacak

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Mola Aliağa projesiyle entegre yapılan Botanik Park projesiyle ilgili de videoda açıklamalarda bulundu. “Rengarenk çiçeklerin açacağı botanik parkımızın çalışmalarını Park Bahçe Müdürlüğümüz devam ettiriyor.  Botanik Parkımızda birincisi Aliağaspor’umuzun bir ürün store olacak. Bunun yanında bir kafeterya bulunacak.  Aliağa Belediye’mizin bir fidanlığı, bir de toprak üretim tesisi var. İşte bu fidanlık ve toprak üretim tesisinde üretilen, büyüyen fidanlarımızın burada satışı gerçekleşecek. Botanik Parkımızda aynı zamanda bitki heykelleri de yerleştirilmeye başlandı. Çok güzel görsele sahip bitki heykelleri önünde vatandaşımız umarım önünde fotoğraflar çektireceği bitki heykelleri de botanik parkımızda bulunacak. Botanik Parkımız ve Mola Aliağa’mız Aliağa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.