meta name="description" content=“ yerel, haber, haberler, gündem, aliağa, izmir, son dakika,aliağa medya, aliaga haber ,bakırçay,aliağa gelişmeler.”/>

Başkan Abdurahim Aydemir "Aliağa Sadece Bir sanayi Şehri Değildir."

Başkan Abdurahim Aydemir "Aliağa Sadece Bir sanayi Şehri Değildir."

Başkan Abdurahim Aydemir "Aliağa Sadece Bir sanayi Şehri Değildir."
Editör: Aliağa Medya
18 Haziran 2020 - 17:12
Toprak haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir  toprağın bir toplumun hayatını sürdürebilmesi için olmazsa olmazlarından bir tanesi olduğunu vurguladı.
Toprağın, hem bitkisel üretimde, hem de hayvansal üretimde kullanılan, insan hayatının da dolaylı beslenmesine yataklık eden, barınmasını sağlayan ekonomik, endüstriyel, tarımsal ve ulusal bakımdan çok önemli bir kaynak olduğunu söyledi. 
Başkan  Abdurrahim Aydemir "Toprak sınırlı olan kaynaklarımızdan biridir. Topraklar kaybedildiğinde veya bozulmaya uğradığında insanların yaşam süresi içinde tekrar kazanılması söz konusu değildir. İnsanların yaşamında çok önemli olan ve tüm canlıların hem beslendiği hem de barındığı yer olan toprağın korunması gerektiği unutulmamalıdır. " dedi 
 Aydemir "Aliağa ilçesinin adı, Tarım ,Tarih, Turizm ve Sanayi ile anılmalıdır."
 1960’lı yıllarda küçük bir balıkçı köyü olan Aliağa’nın Aliağa, Demir-Çelik ve PetroKimya sektörünün ağırlıkta olduğu sanayi tesislerinin kurulmasıyla birlikte hızla gelişerek, Ege’nin nüfus çeken bir sanayi merkezine dönüştüğünü dile gtiren Başkan Abdurrahim Aydemir "Aliağa ilçesinde sanayileşme hareketi ile birlikte tarımsal faaliyetler azalmıştır. İlçemiz'de Helvacı Mahallesi ve Güzelhisar ovalarında tarım faaliyeti ağırlıklı olarak yürültülmektedir. Zeytin  alanlarında mevcutur ilçemizde . Aliağa'dan  gelenksel sulu veya kuru tarıma, , hayvancılık  faaliyetleri devam etmektedir.Koronavirüs (Kovid-19) tüm dünyada yaşamın her alanını etkiliyor. Koronavirüs bize şu an yaşadığımız kriz gibi zamanlarda her ülkenin kendine yeterlilik meselesinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İşte, bu noktada gıda ihtiyacının karşılanması için tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi son derece önemlidir."dedi.
 Aydemir :"Felaketi atlatmak için birçok ihtiyaçtan vazgeçebilir, ancak gıdadan vazgeçilemez. "
MHP Aliağa İlçe Başkan  Abdurrahim Aydemir    Türkiye Cumhuriyetin kurucusu    Mustafa Kemal Atatürk'ün   sözün  hatırlatan başkan Aydemir  "  Atatürk  şu sözünü sizleri hatırlatmak istiyorum.  Memleketimizin ekonomik kaynakları, bütün dünyanın aşırı isteklerini çekecek verim ve servete sahiptir. Halkımızın çiftçi olması, topraklarımızın dünyanın en bereketli topraklarından bulunması, maddî yaşam için hiçbir kaygıya yer bırakmamaktadır demiştir. Bu bilinçle tarım ve gıdanın önemini daha iyi anlamamız ve buna uygun üretim ve tüketimi yönlendirmemiz gerekiyor. Günümüzün şartlarında dikkatte alarak mutlak suretle ilçemizdeki tarımsal faalliyetlerini daha da  artırılması gerkemektedir. Özellikle yerli tohuma  önem verilmelidir.Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayisinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir. Bizler her zaman milletmizin  efendisi olan köylümüz ve çiftçimizin yanındayız" şeklinde konuştu.