"BAŞHEKİM YILDIRIM ÖZÜR DİLEMELİ"

"BAŞHEKİM YILDIRIM ÖZÜR DİLEMELİ"
Editör: Aliağa Medya
07 Ocak 2021 - 00:54

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım’ın WhatsAp grubunda hemşireler hakkındaki sözleri dolayısıyla özür dilemesi gerektiğini açıkladı.

 

Şube Başkanı Özdemir, “Hepimizin bildiği üzere 2020 yılı Dünya Sağlık Örgütü tarafından Hemşirelik Yılı ilan edildi. Hemşirelik demek, fedakârlık demektir. Hemşirelerimiz bu yıl yaşadığımız COVID-19 Pandemisinde, sabrı, azmi ve fedakarlıklarıyla tarih yazdılar. Covid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık emekçilerinden hemsireler, yaşanan bu zorlu süreçte koruyucu ekipmanlar içinde uzun süre çalışarak hastalara yardım etme ayrıcalığına sahip ender meslek gruplardandır.  Bu uzun pandemi döneminde hastalığı ailesine bulaştırmamak adına çocuklarından ailesinden sevdiklerini aylarca görmeden fedakarca hizmet vermişlerdir” dedi.

Özdemir açıklamasında şu ifadeleri yer verdi: 

“Bu zorlu süreçte onlarca hemşiremiz Covid 19'dan dolayı vefat ederek hayatlarından olurken, fedakarlıklarıyla halkımızında takdirini kazanmıştır. Pandemi sürecinde bir çok sorunumuz bulunurken,  aynı zamanda sağlık idarecilerinin hakaretlerine ve mobingine maruz kalmalarına müsade edemeyiz. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr Doğan Yıldırım tarafından doktorların whatsap grubunda yazılan basına da yansıyan hemşirelik mesleğini küçük düşürücü, hemşirelik mesleğini değersizleştiren, açıkca hakaret eden ithamlar kabul edilebilir bir durum değildir. Sağlık Sen İzmir olarak böyle bir durumu kabul edilebilir bulmadığımızı açıkça belirtiyoruz. Hastane başhekimi tarafından yazılan cümleler ve hakaretler için ve hemşirelik mesleğini rencide ettiğinden dolayı özür dilemeye davet ediyor. Bu konuda da yetkilileri göreve davet ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamoyunun bilgilerine sunuyorum.”