Barcelona olma yolundaki Aliağa'ya Yakışmadı 

Aliağa Karadenizliler derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi Festivali kapsamında kurulan standlar ile Demokrasi Meydanı’nı adeta panayıra çeviren manzara Aliağa ‘ya hiç yakışmadı. Bu tür manzaraları yayla şenliklerinde ya da panayırlarda görmeye alışık olan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Barcelona olma yolundaki Aliağa'ya Yakışmadı 
Editör: Aliağa Medya
31 Ocak 2020 - 13:30
Aliağa Karadenizliler derneği tarafından organize edilen 2. Hamsi Festivali kapsamında kurulan standlar ile Demokrasi Meydanı’nı adeta panayıra çeviren manzara Aliağa ‘ya hiç yakışmadı. Bu tür manzaraları yayla şenliklerinde ya da panayırlarda görmeye alışık olan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konuya duyarlı birçok vatandaş “Bu etkinlik hem sağlıksız hem de insanların tepkisine neden olan bir çalışma. Ayrıca esnaf da onay vermiyor. Büyük yatırımları yapılan Aliağa’ya hiç yakıştı mı?”  İfadelerinde bulunurken bazı vatandaşlar ise stantlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ürünler Sağlıklı mı?
25 yıldır  Aliağa İlçesinde Karadeniz yöresel  ürünleri  satan  Ali Özkurt “Orayı veren arkadaşlar; belediye başkanı ve kaymakamız Aliağa esnafından alış veriş yapıyorlar mı? Yöresel malları kimlerin sattığını biliyorlar mı? Aynı yöresel malların gerçekleri bizde var. Sağlıkçılar bizleri denetler. Orayı denetlediler mi, sağlıklı  olup olmadığını biliyorlar mı?  Belediye başkanından ve Kaymakamdan bunun cevabını bekliyorum. Burada sadece Karadenizliler yok. Çoğu başka yöreden insanlardır. Standlarda satılan malların Karadeniz ürünü olduğunun anlaşılacağı  bir levha yoktur. Bizdeki  markalı üründür.  Her zaman gösterebiliriz. Biz sağlıkçılara bunu gösteriyoruz. Orada ürünlerin gerçek olup olmadığının denetlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu 
        Esnaf Sebahattin Orhan Aliağa’da o kadar esnaf var iken gidip çarşının göbeğinde çarşı kurulmasının hiç yakışmadığını söyleyerek ”Aliağa Esnafına yapılmış bir hakaret olarak görüyorum ben. Aliağa Esnaf Odası’nı, Aliağa Ticaret Odası’nı, Kaymakamı, Belediyeyi  göreve çağırıyorum.” dedi.

Hoş Olmayan Görüntüler Var 
İstiklal caddesi üzerinde bulunan esnafa ziyarette  bulunan  AK Parti Aliağa İlçe Başkanı  Hamdi Erdem de, yönetim kurulu  üyeleri ile  Kadın ve Gençlik  kolları başkanı ile  birlikte Demokrasi  Meydanında  kurulan stantlarını gezdiklerini söyledi. Erdem “ Biz şu anda İzmir’de eş zamanlı olarak 13 ile 17 saatleri arasında  Yönetim kurulu üyeleri ve Gençlik kolları ile Kadın Kolları başkan arkadaşlarımızla birlikte esnaf ziyaretlerimizi yapıyoruz. Şu an burada Demokrasi Meydanı’nda düzenlenmekte olan  Karadeniz Şenliği’ni biz de gezdik ziyaret ettik. Elbette ki bir takım  hoş olmayan  görüntüler de var. Yani orada sadece Karadenizlerin olmasını isterdik ama inşallah bir daha ki seferi  telafi edilir.” dedi.

Karadenizde deve var mı ?
Karadeniz Hamsi şenliğinde Demokrasi  Meydanı’nda  stantları gezen  Ramazan Turhan ise  meydanda develerin olması  sebebi  ile “Karadeniz kültüründe deve var mı?” diye sordu. 
Turan Yıldız ise   Demokrasi Meydanı’nda  stantları  gezdiklerini ve  her yöreden insanların gelip  malları satmalarını beğendiklerini  belirtti. 
Standları kızı ile dolaşan Fethiye Yeşil “Aliağamız için gerçekten güzel bir düşünce. Yöresel ürünlerimiz gelmiş. Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünler var burada. Güzel lezzetler, farklı tatlar var. Ama Elazığ’ın ayrı bir tadı ve lezzeti var. Farklı ürünlerimiz var. Bütün Aliağalıları buraya bekliyoruz. Özellikle Elazığlı hemşerilerimizi bekliyoruz. Gelsinler, görsünler, tatsınlar. Bu fırsat ele geçmez” şeklinde konuştu.