BAL Ligi'nin ertelenmesine Aliağa Spor FK'dan  tepki

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 17 Nisan'da başlaması gereken Bölgesel Amatör Ligi koronavirüs nedeniyle mayıs ayının son haftasına ertelemesi kulüpleri şaşırttı.

BAL Ligi'nin ertelenmesine Aliağa Spor FK'dan  tepki
Editör: Aliağa Medya
11 Nisan 2021 - 15:58
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması yönünde karar alması üzerine Aliağa spor Futbol Kulübünden tepki geldi.
Aliağa Spor  Futbol Kulübünün sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Aliağa Futbol Kulübü olarak Bölgesel Amatör Liglerin ileri bir tarihe ertelendiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Aliağa Futbol Kulübü olarak 2020- 2021 futbol sezonuna 7 aylık bir süreçtir hazırlanmaktayız. Yönetim, idari kadro, teknik ekip, futbolcular ve personelimizle bu zorlu süreçte maddi ve manevi olarak yıpranmış bulunmaktayız. Kulübümüz Bölgesel Amatör Lig'in oynatılacağı haberinden sonra futbolcu transferi, kamp çalışmaları gibi bir çok hazırlık ve büyük yatırımlar yapmış bulunmaktadır. Ne yazık ki maç haftasına girdiğimiz bugünde bizler TFF' den maç tarih ve saatlerini yayınlamasını beklerken alınan erteleme kararı ile kulübümüzün ve amatör futbol kulüplerinin çalışmaları, emekleri ve geleceği hiçe sayıldı.
Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. M. Muharrem Kasapoğlu'nun 26.02.2021 tarihinde yapmış olduğu Bölgesel Amatör Lig için beklenen gün geldi. BAL müsabakalarının başlama düdüğü 17 Nisan'da çalıyor. açıklamasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün almış olduğu karar karşısında şaşkın ve üzüntülü olduğumuzu belirtmek isteriz. TFF tarafından alınan tüm kararlara bugüne kadar saygı ile karşılamaktaydık. Maalesef son alınan karar ile liglerin Mayıs ayı sonuna ertelenmesi kararını şaşkınlıkla karşılıyor. Alınan bu kararın amatör kulüpleri hiçe saymak ve akıl sağlıklanyla oynamaktan başka bir şey değildir.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bu kararı kınıyor ve bir an önce aldıkları karardan dönmesini, liglerin planladığı gibi 17-18 Nisan tarihinde başlamasını temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. M. Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Sn. Nihat Özdemir'in alınan karar hakkında yakinen ilgileneceğini ve gerekli adımların atılacağına inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İsmail Hakkı Ergün