Bakırçay Üniversitesi'nden ''Bir Dilek Tut'' projesi

  İzmir Bakırçay Üniversitesi, Çocuk Onkoloji hastalarının hayallerini gerçekleştirmek adına başlattığı ‘’Bir Dilek Tut’’ projesi kapsamında İzmir’in çeşitli hastanelerinde tedavi gören çocukları

Bakırçay Üniversitesi'nden ''Bir Dilek Tut'' projesi
Editör: Aliağa Medya
03 Ocak 2019 - 21:33
 

İzmir Bakırçay Üniversitesi, Çocuk Onkoloji hastalarının hayallerini gerçekleştirmek adına başlattığı ‘’Bir Dilek Tut’’ projesi kapsamında İzmir’in çeşitli hastanelerinde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hayata geçirilen ‘’Bir Dilek Tut’’ projesi için, İzmir’de bulunan hastanelerle koordinasyon içinde, Çocuk Hemotoloji-Onkoloji Kliniklerinde tedavi gören 0 ile 18 yaş arasındaki onkoloji hastalarıyla iletişime geçilerek, onların istedikleri hediyeler belirlenmişti. Ardından, çocukların dileklerini yerine getirmeyi amaçlayan bu proje ile belirlenen hediyelerin Üniversite’deki gönüllü personeller, öğrenciler ve onların yakınlarınca alınması sağlanmıştı. Alınan hediyeler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Bakar, fakülte öğretim üyeleri Dr. Kader Mert, Dr. Aliye Okgün Alcan ve fakülte temsilci öğrencileri tarafından halen tedavi gören çocuklara takdim edildi. İzmir’deki farklı hastanelerde gerçekleştirilen ziyaretlerde, yaklaşık olarak 150 çocuğun talep ettikleri hediyelere kavuşmaları sağlandı.



‘’Toplum Yararına Projeler ile Var Olmak İstiyoruz’’

Rektör Yarcımcısı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Bir eğitim kurumu olarak, toplumun ihtiyaç duyduğu bilgili ve erdemli profesyonel yetiştirme misyonunu üstelenerek yola çıkan İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde aynı zamanda toplum yararına projeler de yürütmek istediklerini dile getiren Rektör Yardımcısı Erbaycu, Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından planlanan bu projenin bir başlangıç olduğunu kaydetti. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın önemi vurgulayarak benzer projelere devam edeceklerinin altını çizen Erbaycu, ‘’Bugün buraya gelerek hem çocuklarımıza yeni yıl hediyeleri takdim etmiş olduk, hem de onların dileklerinin gerçekleşmesini sağlamış olduk. Ziyaretlerimizde çocukların ve ailelerinin çok mutlu olduklarını gözlemledik. Bu intibalar projedeki hedeflerimize ulaştığımızı gösteriyor. Çocuklarımız hastalıklarıyla savaşırken biz de onların yanlarında olduğumuzu ve hayatın devam ettiğini onlara hissettirdik.’’ dedi. Projeye katılarak bir çocuğun hayalinin gerçekleşmesine destek olan herkese teşekkürlerini ileten Erbaycu, son olarak, her çocuğumuzun en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diledi.

‘’Çocukların Gözlerindeki Mutlulukları Bizi Umutlandırdı’’

Dekanlık görevini üstlendiği Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, projenin sorumluluğunu alan Prof. Dr. Yeşim Bakar ziyaretler sırasında duygularını ifade eden bir diğer isim oldu. Sosyal sorumluluk projelerindeki en önemli amacın toplumsal fayda sağlamak ve farkındalık yaratmak olduğunu belirten Dekan Bakar, üniversite personelleri ve öğrencileriyle el birliği içinde çocukların ihtiyaçlarını temin ettikleri bu proje sayesinde empati, hayırseverlik, o gruba ait hissetme gibi Türk kültürüne ait toplumsal değerleri hatırlamış olduklarını söyledi. Bakar, ‘’Yardım etmek, empati yapmak, faydalı işlerin bir parçası olmak kişiyi tatmin eden bir duygudur. Eminim ki projemize destek veren herkeste bir farkındalık oluştu ve çocuk onkoloji hastalarına karşı duyarlılıkları arttı. Gönüllüler sayesinde çok kısa sürede 150 çocuk onkoloji hastasına ulaştık. Yaşadıkları zorlu süreçlere rağmen gözlerindeki mutlulukları bizi umutlandırdı.’’ diye konuştu. Hedefine ulaşan bu projeyi sürdürebilir hale getirerek daha çok çocuk onkoloji hastasına ulaşmak ve moral olmak istediklerini kaydeden Bakar, başta proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Aliye Okgün olmak üzere projeye katılan herkese çok teşekkürlerini iletti.

 

‘’Moral ve Umut Tedavinin Bir Parçası’’

Projenin başından bugüne kadar koordinatörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Aliye Okgün Alcan da proje hakkında detayları ileterek projenin hayata geçirilmesinden onur duyduğunu ifade etti. Üniversite personelleri ve öğrencilerinin onkoloji hastalarıyla ilgili farkındalıklarını bir nebze arttırarak sosyal dayanışmaya destek olmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Okgün, şu ana kadar 150 çocuğun dileklerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, projenin devam edeceğini ve çocukların dileklerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini müjdeledi. Okgün, ‘’Hem personellerimizin hem de öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu bu projeye katılmaya gerçekten çok istekliydi ve hediyeler alarak destek oldular. Onların sayesinde çocuklarımız çok mutlu oldular. Onları mutlu etmek işte bu kadar kolaydır; bir sakız bile alsanız mutlu olabilirler. Yeter ki onlara destek olduğumuzu gösterebilelim. Çünkü onkoloji tedavisinde medikal tedavinin yanında, moral ve umut tedavinin yadsınamaz birer parçaları.’’ dedi. Bazı öğrencilerin, hediye alan herkesi temsil etmek için, hastaneleri ziyaret etmek üzere seçildiğini açıklayan Okgün, hediye alan herkesin aslında bu ziyaretlere katılmaya çok istekli olduğunu söyleyerek, hastane ziyaretlerinde bunun mümkün olamadığını ifade etti ve projeye destek veren herkese teşekkürlerini iletti.