Bakan Soylu'dan 'Menemen' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Menemen Belediyesinden   yaşanan 'Başkanvekili seçimini' krizi hakkında net açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, 'Menemen'e kayyum mu atandı' sorusunu da yanıtladı.

Bakan Soylu'dan 'Menemen' açıklaması
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2021 - 23:47

Son Mühür.com  haberine göre   Toplantı sonrası Son Mühür.com  muhabirin sorusunu yanıtlayan Soylu, İçİşleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün Menemen Belediye Meclisi'nde çoğunluğa sahip olan CHP’li üyelerin oylarıyla gündemden düşürülen kura çekimi ile ilgili soruyu da yanıtladı
İçİşleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün Menemen Belediye Meclisi'nde çoğunluğa sahip olan CHP’li üyelerin oylarıyla gündemden düşürülen kura çekimi ile ilgili sorularımıza yanıt verdi.
Menemen Belelediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası sonrası belediye başkanının görevden alınmasıyla sürecin başladığını belirten Soylu, Menemen’in bu yorucu sürece rağmen hizmetsiz kalmadığını belirtti.
Bakan Soylu kura seçiminin iki tarafın da onayıyla gerçekleştiğini belirttikten sonra itirazın da normal olduğunu, bunda herhangi bir hukuka aykırı durum olmadığını vurguladı.

Kayyum Gündemde Yok

Kayyum sorusuna ise şimdilik öyle bir durum olmadığını, sürecin hukuksal boyutta ilerlediğini belirten Soylu, Menemen Belediyesi'ndeki ‘’yolsuzluk iddiasıyla’’ bu durumların yaşandığını söyledi. 
Bakan Soylu, Menemen seçiminin kuraya kalma sebebinin Millet İttifakı'nın aralarındaki anlaşmazlık olduğunun belirterek, kura seçiminin de dolayısıyla yapılabilecek doğru bir yöntem olduğunun altını çizdi.  
Soylu, Menemenli vatandaşlarının bu süreçte 'hizmetsiz kalma' söylemine de atıfta bulunarak, şu an bir başkanvekilinin görevinin başında olduğunu, böyle bir durum söz konusu olmadığını söyledi.