Bakan Pakdemirli, Bergama için ihale tarihini verdi

Tarihi projeye tarihi adım

Bakan Pakdemirli, Bergama için ihale tarihini verdi
Editör: Aliağa Medya
16 Haziran 2020 - 22:24
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Bergama’ya yaptığı inceleme gezisinde müjdeyi Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile birlikte verdi. Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyon ve Islahı Projesi için 09 Temmuz 2020 tarihinde ihaleye çıkılıyor.
BERGAMA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞINIYOR
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart Yerel Seçimleri’nde sözünü verdiği Antik Selinos Kanalı Restorasyon ve Islahı Projesi için bugün Bergama tarihi günlerden birisini yaşadı. Yaklaşık bir yıldır proje hazırlıkları süren Selinos Projesi için ihale tarihi belli oldu. 09 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan ihale ile tarihin nefes aldığı kent, UNESCO Dünya Mirası Bergama kabuğunu kırmaya ve turizmin göz bebeği olmaya hazırlanıyor.
BAKAN PAKDEMİRLİ “BERGAMA ANLATILMAYI BEKLEYEN BİR MÜCEVHER”
Bergama’ya kesesi dolu olarak gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ilk önce Belediyeyi ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, İzmir ve Ankara’dan çok sayıda genel müdür ve bürokratın katıldığı programda Bakan Pakdemirli, Başkan Hakan Koştu ile belediye makamında ile bir süre görüştü ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Pakdemirli daha sonra Antik Selinos Kanalı Restorasyon Projesi’ni yerinde incelemek üzere Bergama’nın Tarihi Tabaklar Köprüsü, Tarihi Tonuzlar, Üç Kemer Köprüsü ve halk arasında, ‘Ne yerde Ne Gökte Mahallesi’ olarak adlandırılan Selinos Deresi yamacındaki tarihi mahalleler bölgesine geçti. Burada bir açıklama yapan Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, “Bergama anlatılmayı bekleyen bir mücevher” dedi.
BAKAN PAKDEMİRLİ; “KOŞTU ÇOK ÇALIŞKAN BİR BAŞKAN”
Bergama’nın makus talihini değiştirecek olan ve yüzyılın projesi olarak adlandırılan Antik Selinos Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi’nin Başkan Koştu’nun çok çok önemli bir projesi olduğunun altını çizen Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, “Belediye Başkanımız çok çalışkan ve Bergama için heyecanla çalışan bir arkadaşımız. Bu projeyi Başkan Hakan Koştu ilk günden bizimle paylaştı. Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyonu Projesi çok ciddi ve önemli bir proje. Bergama anlatılmayı bekleyen bir mücevher. Bu mücevheri bir şekilde parlatmak için Selinos’u ıslah edelim istedik. Bergama’nın çehresi önümüzdeki beş, on yılda değişecek. İzmir, İstanbul otoyol bağlantıları, yeni sanayi bölgeleri, yeni yeni yatırımlar ve turizmdeki yeni imkanlarla beraber Bergama çok farklı bir noktaya gelecek. Biz de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Bergama’ya ve Başkan Koştu’nun projesine katkımız olsun istedik. DSİ olarak Selinos Dere Islahı Projesi’ni üstlendik. Bu proje çok zor bir proje. Çünkü burada tarihi koruyarak ıslahı gerçekleştirmek lazım” dedi.
BAKAN PAKDEMİRLİ “PROJEDE HİÇ BİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
Tarih yanında Selinos Deresi Yatağı’nda ciddi bir yerleşim olduğuna da dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Bu bölgede ciddi bir yerleşim var. Yerleşim alanındaki vatandaşlarımızı da mağdur etmeden onlara da yeni yerleşim çözümleri bularak, bununla beraber dereyi ıslah edip Bergama’nın, İzmir’in, Türkiye’nin ve yabancı turistin yaşam alanı haline getireceğiz. Amaç bur da tabiki hem dereyi ıslah etmek, hem de dereyi kullanılabilir hale getirmek” dedi.
İHALE 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE
Projenin 50 milyon lira muammen bedelle ihaleye çıkarılacağını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Bergama için ciddi bir yatırım. Bergama bunları hak ediyor. Çünkü binlerce yıllık bir tarihe sahip. Bergama’yı ve çevresini daha büyük bir cazibe merkezi haline getirmek anlamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzde bir aksilik olmazsa inşallah 900 gün gibi bir sürede projeyi tamamlamayı hedefledik. Dere sathında yapacağımız çalışmalarda tarihsel kalıntıların bizi ne kadar hızlandıracağına ve yavaşlatacağına bağlı bir netice ile karşı karşıya kalacağız. Ama mümkün mertebe biz bu işi birkaç yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tüm dünya vatandaşlarının kullanacağı ıslah edilmiş, yemyeşil, tarihi yaşam alanlarıyla, restoranlarıyla, butik otelleriyle bir çekim merkezi haline getirip, Bergama’yı da buradan başlayarak yeniden imar edip, yeniden ıslan etme noktasında başkanımız Hakan Koştu’ya bakanlığımız olarak hem de ilgili diğer bakanlıklar noktasında da desteğiz ve destek olmaya devam edeceğiz. Yarınlarda inşallah çok daha mutlu, huzurlu, refah seviyesi yüksek bir Bergama göreceğiz” dedi.
  
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam