Bakan Koca açıkladı... Maske için haftayı bekleyin!

Bilim Kurulu'nun önümüzdeki hafta en önemli toplantılardan birinin yapacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımı dahil bir çok konuyu o toplantıda ele alacaklarını kaydetti.

Bakan Koca açıkladı... Maske için haftayı bekleyin!
Editör: Aliağa Medya
15 Nisan 2022 - 02:52

Sağlık altyapılarının durumlarını yerinde görmek ve sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'da il durum değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Sakarya Valiliği'nde toplantı sonrasında açıklamada bulunan Bakan Koca, sağlık sisteminin daha da güçlendireceklerini ifade etti.

Sağlık meslek mensuplarının memnuniyetini sağlamak adına daha çok gayret ettiklerini ifade eden Bakan Koca, Sakarya'nın önemli bir merkez olduğunu söyledi. Geçen ay iki yeni birinci sağlık tesisini açılışını yaptıklarını anımsatan Bakan Koca, Sakarya'da ihale arsa yatırım projesinde olan 4 yatırımın mevcut olduğuna dikkati çekerek, "Sakarya'da toplam yatak sayısını 960'dan 2 bin 354'e çıkardık. Bu yatırımlarla birlike 4 bin 130 yatakla sağlık hizmeti vermiş olacağız. Ambulans sayısı 9'dan 67'ye çıktı. Sakarya'daki dev yatırımlara paralel olarak insan kaynağına da çok önem veriyoruz. Bugün ilimizde 9 bin 76 kişilik sağlık ordumuzla vatandaşlara hizmet veriyoruz. Bu sayı 2002'de bin 948'di" dedi.

"BİLİM KURULU EN ÖNEMLİ TOPLANTISINI HAFTAYA YAPACAK"

Açıklama sonrasında basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere gelecek hafta Bilim Kurulu'nda çok önemli kararlar alınacağını söyledi. COVID-19 vakaları giderek azaltmaya başlattığına dikkati çekerek, sıfır vakaların olduğu illerin olmaya başladığını, 19 ilde yoğun bakımda yatan hasta sayısının sıfır olduğunu kaydeden Bakan Koca, "Her geçen gün bu sayının gittikçe azaldığını söyleyebiliriz" dedi.

"EN KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI, MÜSTERİH OLUN"

Geçen yıl 'maskeli son yaz' olacağını dediğini hatırlatan Bakan Koca, "Kimse inanmamıştı ama şimdi geldiğimiz noktada bahar geldi, o yaza gidiyoruz. En kötü günlerimiz geride kaldı müsterih olun" dedi.