Ayvalık ve Dikili'deki liman başkanlıkları Aliağa'ya bağlandı.

Ayvalık ve Dikili'deki liman başkanlıkları Aliağa'ya bağlandı.
Editör: Aliağa Medya
08 Nisan 2022 - 00:14
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile liman başkanlıklarının statüleri değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre İzmir’de iki yeni bölgede liman başkanlığı kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla  Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, ülke genelinde 21 adet bölge liman başkanlığı kurulurken diğer liman başkanlıkları da bu bölge başkanlıklarına bağlandı.

İzmir Liman Başkanlığı’nın statüsü İzmir Bölge Liman Başkanlığı’na çevrilirken Foça Çeşme ve Kuşadası’ndaki liman başkanlıkları İzmir’e bağlandı.

Aliağa Liman Başkanlığı da Aliağa Bölge Liman Başkanlığı olarak belirlenirken Ayvalık ve Dikili’deki liman başkanlıkları Aliağa’ya bağlandı.

Bölge liman başkanlıklarına atanan isimlerin önümüzdeki günlerde yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile duyurulması beklenirken, bölge liman başkanlıklarının kurulduğu merkezlerde ‘Liman Başkanı’ ve ‘Liman Başkan Yardımcısı’ kadrosunda bulunanlar ile bağlı liman başkanlıklarında ‘Liman Başkan Yardımcısı’ kadrosunda bulunan görevlilerin görevleri sona erdi.