Atık pet şişeler mama olmaya devam ediyor

Bergama Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda başlattığı çevreci proje sayesinde hem pet şişeler geri dönüşüme kazandırılmaya hem de sokaktaki can dostlarımızın mama ihtiyaçlarının giderilmesine devam ediliyor.

Atık pet şişeler mama olmaya devam ediyor
Editör: Aliağa Medya
10 Eylül 2020 - 23:57

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiple mamamatiklerin rutin bakımları yapılarak içerisinde biriken pet şişler alınıp, geri dönüşüme kazandırılıyor. Su ve mama haznelerinin ayrı olduğu mamamatikler vatandaşların makineye attığı atık pet şişeler sokak hayvanlarını beslemeye devam ediyor. Sokaktaki canlara ulaşmayı daha basit hale getiren mamamatikler sayesinde özellikle sıcak havalarda su ihtiyacı yaşayan hayvanların su ihtiyacı da giderilmiş oluyor. Hali hazırda Bergama Kültür Merkezi (BerKM) ve Bayraklı Park içinde bulunan mamamatikler, dezenfekte edilerek bittikçe mama ve su ile dolduruluyor. Elektronik sistemle de kontrol edilen cihazlar sokaktaki canlar için her gün umut olmaya devam ediyor.
BAŞKAN KOŞTU; “SIFIR ATIK PAROLASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bir ay gibi kısa bir süre içinde iki adet mamamatik ünitesinde 240 kg atık pet şişe ile sokak hayvanlarına 90 kilo mama sağlandığını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “2020 yılını sene başından itibaren Bergama’da çevre yılı ilan ettik. Vatandaşlarımızın desteğiyle tüm atık türlerini şehrimiz için geri dönüşüme kazandırmaya devam ediyoruz. Sokaktaki canlarımızı doğal ortamlarında korumak ve beslemek için çaba harcıyoruz. Hemşehrilerimden ricam uygun yerlere bir kap su ve yemek bırakarak sokaktaki canlarımıza destek olmalarıdır” dedi.