Atık depolama alanında çıkan yangın devam ediyor.

izmir'in Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere mahallesinin üst kısmında bulunan  Dümbültektepe olarak adlandırılan dağlık alandaki atık havuzunda Öğlen saatlerinde  bir kez daha yangın çıktı

Atık depolama alanında çıkan yangın devam ediyor.
Editör: Aliağa Medya
29 Mayıs 2019 - 23:09
izmir'in Aliağa ilçesine bağlı Çaltılıdere mahallesinin üst kısmında bulunan  Dümbültektepe olarak adlandırılan dağlık alandaki atık havuzunda Öğlen saatlerinde  bir kez daha yangın çıktı.

Mahallenin su pompalarına  yaklaşık  200 metre  yakınında bulunan bir şirkete ait  kimyasal atıklarlarla dolu havuzda öğlen saatlerinde yangın çıktı. Havuzdaki kimyasal atıkların reaksiyona girmesi ile başlayan yangın   devam ediyor.   İzmir Büyükşehir  Belediyesi  Aliağa Grup Amirliği  İtfaiye ekipleri bu  saat itibaren   iş makinanın yardımı olmadan yangını söndürme çalışmalarını aralıksız devam ediyor.  Çıkan yangının dumanları   Aliağa'nın geniş bir bölgesinden görüldü.

Köylüler tarafından 'yanardağ' olarak adlandırılan alanda,  geçtiğimiz  yıllar içerisinde birkaç sefer  yangın çıkmış 2018 yılında çıkan yangın ancak bir hafta sonra itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.