Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişi Kutlandı

Atatürk’ün yurt seyahatleri sırasında Aliağa'ya Gelişinin 85

Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişi Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
13 Nisan 2019 - 23:51
Atatürk’ün yurt seyahatleri sırasında Aliağa'ya Gelişinin 85 .yılında anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85  Yıl Önce İzmir'in Aliağa İlçesine Gerçekleştirdiği Ziyareti, Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Tarafından Düzenlenen Programlarla Kutlandı.

Atatürk İlkokulu önünde gerçekleştirilen 13 Nisan Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişinin 85. yıldönümü etkinliğine, CHP Aliağa , Belediye  meclis üyeleri ve partililer,Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Yazar Cevat Yıldırım ve Aliağalı vatandaşlar katıldı

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, yaptığı açıklamada, günün anlam ve önemine vurgu yapan  Başkan Erürk,anma töreninin yapıldığı yerde bir anı taşı konması dileklerini ve resmi tören yapılması isteklerini belirterek, o güne kadar Atatürk'ün Aliağa'ya geliş tarihi olan her 13 Nisan'da toplanıp anmaya ve hatırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Erol Ertük’ün konuşmasının ardından Mali Müşavir Selim Erkmen konuşmasına başladı. Mustafa Kemal'in 13 Nisan 1934 sabahında, İzmir'den hareketle Bergama, Dikili, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit'i ziyaret ettiğini , Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  halkın büyük bir coşku ile karşıladığını ifade eden Erkmen “Burada Aliağalılarla sohbet eden Atatürk, daha sonra Atatürk İlkokulu'nun Fevzi Paşa Caddesi yönündeki kapıda öğrenciler ve öğretmenler tarafından karşılanmıştır. Mustafa Kemal, Menemen ve Bergama'da olduğu kadar, güzergâhtaki köylü halkı tarafından sevinç ve coşkuyla karşılanmıştır.” dedi.

Yazar Cevat Yıldırım ise yaptığı  konuşmada  Atatürk'ün Aliağa'ya gelişi ve o gün yaşananlar dışında, Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da başladığı yolculuğun aşamalarını    anlattı.