Atatürk'e hakaret edenlere Eğitim-İş 7 Nolu Şubesinden suç duyurusu

Eğitim-İş 7 Nolu Şubesi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk'e hakaret edenlere Eğitim-İş 7 Nolu Şubesinden suç duyurusu
Editör: Aliağa Medya
22 Şubat 2024 - 12:21
Aliağa,Dikili ,Foca Kınık ,Bergama’yı Temsil eden Eğitim İş  7 Nolu şube   Bir düğün sırasında eski milletvekili Şevki Yılmaz ve beraberindekilerin Atatürk’e yönelik hakaretlerini yargıya taşıdı

Eğitim-İş 7 Nolu  Şubesi ,yönetimi ile birlikte Aliağa  Adliyesi’ne giden Mustafa Topçu , Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın hakkında, Eğitim İş 7 Nolu Şubesi adına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından, açıklamalarda bulunan Topçu  “Mesleği gereği her gün adliyede olan, yani ifadeye çağrılsa dakikalar içinde ifade vereceği kesin olan bir avukat, evi aranarak, onlarca polis eşliğinde gözaltına alınırken; bu ülkenin kurucusuna adice hakaret edenler için ise yaprak kımıldamamaktadır. Oysa tarihçi İlber Ortaylı’nın da nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid’in torunun kızının düğününde çekilen bir videoda, eski Refah Parti milletvekili Şevki Yılmaz’ın ülkemizin kurucusu Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler edip beddualar savurduğu, Diyanet’e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakcı’nın ise gülerek 'Amin' dediği görüldü. Bu ülkenin kurucusunun hatırasını korumak için bir kanun varken, daha önce de milletin egemenliğinin sembolü olan TBMM’ye hakaret etmiş  Şevki Yılmaz ile ilgili neden harekete geçilmemiştir? Atatürk’ün kurduğu bu devletin görevlisi olan bir şahsın Atatürk’e edilen hakaret ve bedduaları onaylamasına ne hakla sessiz kalınır? Bu iki olay elbette münferit ve rastlantısal olarak üst üste gelmiş değildir. Burası laik Türkiye Cumhuriyeti’dir ve bu halk, kendisine atasının en büyük hediyesi ve emaneti olan bu Cumhuriyet’e sonuna kadar, asla pes etmeden sahip çıkacaktır. Eğitim-İş olarak Atatürk’e dil uzatma hadsizliğini gösteren şahısla ilgili tüm illerde örgütlü olarak tepki gösterdik, şahıs hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk, konunun peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz Biz takiyye bilmeyiz, biz fikirlerimizi başka türlü göstermeyiz, bizler Başöğretmenin eğitim neferleriyiz ve açık açık söylüyoruz: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet laik kalacaktır! Atamızın dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’, olmayacaktır”.” ifadelerini kullandı.

 
Günün Başlıkları