ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

KAYIP TEKNE VE 9 YAŞINDAKİ SARP’TAN 15 GÜNDÜR İZ YOK

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ
Editör: Aliağa Medya
17 Ağustos 2020 - 02:10
zmir’in Foça İlçesi açıklarında 2 Ağustos 2020 Pazar günü batan tekne ve denizde kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy tüm çabalara rağmen bulunamadı. Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi satıh tarama ve dalgıç ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalara ara verildi.
Beş metre boyunda 4 kişi kapasiteli Egem isimli özel tekne, gezinti maksadıyla 10 kişiyle denize çıkmış, sahilden açıldıktan bir süre sonra alabora olarak batmıştı. Çevrede bulunan diğer gezi tekneleri ve Sahil Güvenlik ekiplerince tekneden denize savrulan 5 kişi sağ kurtarılmış, Şennur Avcı (41),Şermin Özerman (38), Elif Naz Özerman (15) Çınar Ege Göksoy’un (8) cesetlerine ulaşılmıştı. 9 yaşındaki Sarp Göksoy ise batan tekne ile birlikte kaybolmuştu.
Faciadan sağ olarak kurtulan 5 kişiden tekne sahibi ve kaptanı Adem Demir çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Olayın meydana geldiği günden itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı botları, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı ve Dalgıç ekipleri tarafından bölgede hem satıhtan hem su altından arama çalışmaları yapıldı.
Teknenin alabora olarak battığı Orak Adası, Atatürk Adası (eski adı Hayırsız Ada), Metelik Adası çevresi ve sahil kesimindeki aramalarda Su Altı Görüntüleme sistemlerinden de yararlanıldı. Çalışmalara zaman zaman trol tekneleride katılarak destek verdi.
Yapılan yoğun çalışmalara rağmen batan tekne ve kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy’a olayın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen ulaşılamadı.
Dün yapılan çalışmaların ardından Sahil Güvenlik ekiplerinin yoğun diğer deniz görevleri, İtafaiye Dalgıç ekibinin bir başka kayıp vakasındaki çalışma, Deniz Polisi dalgıç ekibinin ise araç ve eçhize bakımları için arama çalışmalarına ara verdiği, arama faaliyetlerine 18 Ağustos 2020 Salı günü tekrar başlanabileceği açıklandı.
Seyfi GÜL