ARAÇ MUAYENESİNDEKİ UZUN RANDEVU SÜRELERİ ALTO'NUN GİRİŞİMLERİYLE KISALDI

  Aliağa Ticaret Odası, İstişare ve Çözüm Platformunda belirlenen sorunlardan biri olan ve ilçede yük ve yolcu taşımacılığı yapan üyelerinin araçlarını muayene ettirmek için uzun süreleri bulan r

Editör: Aliağa Medya
29 Kasım 2018 - 16:52
 

Aliağa Ticaret Odası, İstişare ve Çözüm Platformunda belirlenen sorunlardan biri olan ve ilçede yük ve yolcu taşımacılığı yapan üyelerinin araçlarını muayene ettirmek için uzun süreleri bulan randevu alma sorununu TÜVTÜRK yetkilileri ile gerçekleştirdiğiikili görüşmelerle kısa sürelere çekilmesini sağladı.



Rafineri ve petrokimya endüstrisi, enerji, demir çelik, gemi söküm, liman ve lojistik sektörleri ile yalnızca bölgenin değil Türkiye’nin önde gelen sanayi ve ticari merkezlerinin başında gelen Aliağa’da; yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnaf ve şirketlerin araçlarına vize yaptırmak için uzun süreleri bulan randevu alma süreleri Aliağa Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği girişimlerle kısaldı.



Yapılan düzenlemelerle araç muayene işlemleri kısaldı

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde araç muayene istasyonlarında yaşanan sorunları ve oda üyelerinden kendilerine gelen talepleri TÜVTÜRK yetkililerine aktardıklarını belirten Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve Meclis Başkanı Adnan Saka, “TÜVTÜRK yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde üyelerimizin yaşadığı sorunları kendilerine ifade ettik. Muayene süresi dolan araçlar Aliağa’daki araç muayene istasyonunun 25 ila 45 günü bulan randevu vermesi sebebiyle araçlarına vize almak için çevre ve merkez ilçelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Muayene için 100 kilometrelik mesafede ve tam 1 iş gününde gerçekleşmesi nedeniyle üyelerimiz ve vatandaşlarımız zaman ve maliyet kaybına uğruyorlardı. Bu noktada üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara çözüm bulmaları noktasında TÜVTÜRK yetkililerine taleplerimizi ve görüş önerilerimizi ilettik. Kendileri de bizim taleplerimize dikkate alarak uzun süredir üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sorun yaşadığı geç randevu verilme sorununu istasyona personel takviye ederek mevcut kapasitelerini arttırdılar. Yapılan düzenlemelerle yük ve yolcu taşımacılığı yapan üyelerimiz artık 3 ila 5 gün arasında araçlarını belirlenen randevu saatinde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmekteler. Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerimizin yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlayarak onlara daha fazla katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada bu çabalarımızın olumlu sonuç verdiğinin memnuniyetini yaşıyoruz” dediler.



Aliağa’ya günde 40 bin araç giriş çıkış yapıyor

Sanayi ve ticaret kenti olan Aliağa’da yük ve işçi ‘taşınması’ noktasında büyük bir hacim olduğunu söyleyen ALTO Yönetim Kurulu Başkan Ömer Ertürk ve Meclis Başkanı Adnan Saka, bölgedeki ticari araç yoğunluğuna dikkat çektiler. Ertürk ve Saka, “Bölgemiz sanayi ve ticari potansiyel açısından Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri konumunda. Mevcut olan hacmin yanı sıra artarak süren yatırımların da etkisiyle ilçemizde çok sayıda ticari araç bulunuyor. Tek başına 22 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan Aliağa’da kayıtlı araçların ek olarak çevre il ve ilçelerden gelen araçlarlagünde 40 bin aracın giriş çıkışı yapılıyor. Ağır vasıta araçların haricinde sürekli artan nüfusu ile çok sayıda hususi araçta bulunuyor. Aliağa’daki istasyonda ciddi anlamda araç yoğunluğu bulunuyor ve üyelerimizle vatandaşlarımız sorun yaşıyordu. Yetkililerle gerçekleştirdiğimiz temaslarla artık araç muayene işlemleri oldukça kısa sürelerde gerçekleşiyor. İlçemizdeki muayene istasyonun üyelerimiz ve vatandaşlarımıza hızlı ve etkin hizmet verebilmesi yönünde bizlere göstermiş oldukları ilgi ve özverili çalışmalardan dolayı başta Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça’ya,Aktur Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Mehmet İlem’e ve Aktur Aliağa Araç Muayene İstasyon Amiri İlyas Çoban’ateşekkür ediyoruz” diye konuştular.

#Aliağa #aliağa Araç Muayene