Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluşlara Ödül Verildi

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluşlara Ödül verildi

Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluşlara Ödül Verildi
Editör: Aliağa Medya
27 Haziran 2019 - 15:47
Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluşlara Ödül verildi.

“Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş Ödül Töreni” Gaziemir Ege Serbest Bölgesinde düzenlendi. Gerçekleştirilen Programa, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Eşi, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, Ege Serbest Bölge Müdürü M. Şenay Satoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı, Başkan Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutcu, kuruluşların temsilcileri ve diğer sağlık yöneticileri katıldı.

“Bebeğinize İlk 6 ay anne sütü verilmesi çok önemli...”

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop yaptığı konuşmasında Anne sütünün bebeğin; beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal bir içeriğe sahip olduğunu, bu yönüyle birçok uluslararası ve ulusal kuruluşun ilk 6 ayda tek başına anne sütü verilmesini kabul ettiğini söyledi.

Emzirmenin 2 yaşa ve ötesine dek sürdürülmesine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Öztop sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kuruluşların çalışan annelerin emzirme ve anne sütü ile beslenme konularında desteklendiklerini, analık hakları ve çocuk haklarının savunulduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen yöneticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yerinde değerlendirmeler ve ziyaretler sonucunda Ege Serbest Bölgesinde hizmet veren kuruluşlardan;

-PFW Havacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi,
-Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeler Üretim ve Ticaret Limited Şirketi,
-Fokker Elmo Havacılık Ticaret Limited Şirketi,
-Simeco Isı Ekipmanları ve Kalıp Sanayi Anonim Şirketi’ne ve
-Lansinoh Laboratoires Sağlık Gereçleri Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi,
Anne sütü ve emzirme konusundaki uluslararası kriterleri iş yerlerinde oluşturdukları için “Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş” unvanı ile ödül almaya hak kazandı.

“Bu çalışmaların diğer kuruluşlarımıza da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.”

Ödül takdimi esnasında söz alan Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, gerçekleştirilen bu çalışmaların diğer kuruluşlara da örnek teşkil etmesini temenni ettiğini söyledi. Açılış konuşmaları ve sunumların ardından “Anne Sütü ve Emzirmeyi Destekleyen Kuruluş” unvanı alan kuruluşlara belgeleri takdim edildi.