ALTO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Aliağa Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu, kuruluşunun ardından ilk toplantısını ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk başkanlığında gerçekleştirdi

ALTO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Editör: Aliağa Medya
16 Kasım 2018 - 09:58
Aliağa Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu, kuruluşunun ardından ilk toplantısını ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk başkanlığında gerçekleştirdi.



Aliağa ekonomisinin önde gelen isimlerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulunun ilk toplantısında, Aliağa’nın sanayi ve ticaret potansiyelinin değerlendirilmesi ve ilçenin ticari, sanayi ve toplumsal sorunları ile güncel ve ekonomik konular ele alındı.

ALTO Yüksek İstişare Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin düzenlediği mevzuat doğrultusunda oluşturdukları Yüksek İstişare Kurulunun amacını, “Ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek” olarak özetledi.

Göreve geldikleri günden bu yana şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma kabiliyetini geliştirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Ertürk, “Bizler zaten çalışmalarımız sırasında tüm paydaşlarımızın görüş ve önerilerine başvuruyorduk. TOBB'un yaptığı düzenlemeyle oluşturduğumuz bu kurulla da, istişare mekanizmasını daha kurumsal hale getirmiş olduk. Sizlerin katkıları ilebirlikte yapacağımız çalışmalarla Aliağa’mıza ve ülkemize katkı vermeye devam edeceğiz. Bu kurulda yer almayı kabul edip, bu çalışmalara zaman ayırdığınız için sizlereteşekkürlerimi sunuyor ve başarılar diliyorum. Kurulumuzun Odamız ve kentimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu;  Ömer Ertürk başkanlığında, Adnan Saka, Ekrem Toker, Zekai Erşan, Fatih Fil, Tugay Yıldırım, Mehmet Manav, Mehmet Keskin, İbrahim Üstün, Salih Yıldırım, Raşit Aktan, Şali Yüksel, Kemal Erim, Ebru Bozdemir, Halil İbrahim Özerisimlerinden oluştu.

ALTO Yüksek İstişare Kurulu'nun görevleri arasında; Aliağa Ticaret Odası'na Kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturmak, oluşturulan görüş ve önerileri yönetim kuruluna sunmak, Aliağa Ticaret Odası'nın görev alanına giren bölgesinde ticari, sınai, ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda Aliağa Ticaret Odası'nın organlarını bilgilendirmek, bölgedeki ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek gibi hükümler yer alıyor.