ALTO'dan Üyelerine Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı

Aliağa Ticaret Odası, eğitim programları kapsamında “Dış Ticaret Uzmanlığı” konulu sertifikalı eğitim programı gerçekleştirdi

ALTO'dan Üyelerine Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı
Editör: Aliağa Medya
11 Ekim 2022 - 02:07
Üyelerine yönelik eğitim programlarını sürdüren Aliağa Ticaret Odası, “Dış Ticaret Uzmanlığı” konulu sertifikalı eğitim programı gerçekleştirdi. 4 gün süren eğitim programında katılımcılar dış ticaret alanına yönelik detaylı bilgiler edindiler.
ALTO Eğitim Salonu’nda düzenlenen programda Global Kariyer eğitmenlerinden Emel Altınbaş, Barış Uyanık ve Emre Pelik, Uluslararası pazar araştırması ve hedef pazar seçimi, Hedef pazarlarda potansiyel alıcıların tespiti, Dış ticarette teslim şekilleri-INCOTERMS 2020, Dış ticarette ödeme şekilleri, İhracatta tahsilat risklerini minimize etme ve kullanılan evraklar ile Gümrük uygulamaları hakkında geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulunurlarken; sektörde yaşadıkları tecrübeleri de katılımcılarla paylaştılar.

Ertürk: ‘Eğitimlerle donanımlı ve kalifiye personel yetiştirmeyi amaçlıyoruz’

Dış ticaret eğitimi ile ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Üyelerinin kişisel ve kurumsal gelişimlerinin yanı sıra çağa ayak uydurarak bulundukları piyasalarda güncel kalmaları, söz sahibi olmaları ve yenilikçi girişimler ortaya koyabilmelerini önemsediklerini belirterek, “Üyelerimizin güncel piyasalarda ve rekabet koşullarında fark yaratmaları adına bizler de üzerimize düşen vazifeleri biliyor ve bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz eğitim ve seminerlerimize de her geçen gün yenisini ekliyoruz. Son olarak düzenlediğimiz “Dış Ticaret Uzmanlığı” konulu sertifikalı eğitim programımız ile üyelerimizin global piyasalarda dış ticaretlerini daha iyi yönetebilmeleri, atmaları gereken adımlar ve bu iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık yaşamayarak dış ticaretlerini sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmeleri adına eğitmenlerimizin tarafından ilgili süreçler detaylarıyla işlendi. Katılımcılarımız açısından verimli bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu tür sertifikalı eğitim programları ile iş gücüne donanımlı personel yetiştirmeyi ve sektörlerdeki kalifiye personel ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyoruz. Farklı konu başlıklarında üyelerimiz faydasına olacağına inandığımız bu gibi eğitim programlarımızı sürdüreceğiz” dedi.