Alsancak - Midilli Seferleri Başlayacak

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu ve Genel Müdür İlyas Murtezaoğlu ile bir araya gelerek deniz trafiğini artıracak projeler üzerinde konuştu.

Alsancak - Midilli Seferleri Başlayacak
Editör: Aliağa Medya
21 Şubat 2020 - 10:20

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu ve Genel Müdür İlyas Murtezaoğlu ile bir araya gelerek deniz trafiğini artıracak projeler üzerinde konuştu. Birlikte sahil yürüyüşü yapan Tugay, Bozoğlu ve Murtezaoğlu, Haziran ayında başlaması planlanan deniz taksi ve dar gelirli ailelerin çocuklarını denizle buluşturacak olan Denizcilik Eğitim Merkezi projesi başta olmak üzere, alternatif deniz ulaşımı konularında fikir alışverişinde bulundu.

HEDEF HAZİRAN

Tugay, Bozoğlu ve Murtezaoğlu ile birlikte güneşli havanın da avantajıyla Tersane Kafe ile Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Yelken Şubesi arasında sahil yürüyüşü gerçekleştirdi. Bozoğlu Tugay’a İZDENİZ tarafından Haziran ayında başlatılacak ve hızlı ulaşım imkanı sağlayacak deniz taksi projesi hakkında bilgi aktardı. Bozoğlu, projenin aksaksız işlemesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tugay, Bozoğlu ve Murtezaoğlu, Denizcilik Eğitim Merkezi projesi ile ilgili KSK Yelken Şubesi’ni de ziyaret etti. Burada KSK Divan Başkanı Fatih Diniz’den bilgi alan Bozoğlu, Karşıyaka’da yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarını denizle buluşturma amacıyla çalışma başlattıklarını, bu doğrultuda Denizcilik Eğitim Merkezi’ni kuracaklarını söyledi. Başkan Tugay da eğitim almak isteyen çocukların tespit edilmesi ve merkeze ulaşımı konusunda destek vereceklerini belirtti. Denizin daha aktif kullanılması gerektiğine inandıklarını belirten Başkan Cemil Tugay, bu konudaki projeleri desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

ALSANCAK - MİDİLLİ SEFERLERİ

İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu, Nisan ayı içerisinde Alsancak Limanı ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında seferlere başlamayı planladıklarını da aktardı. Bu konuda turizmcilerle görüştüklerini dile getiren Bozoğlu, İzmirlilerin ve Midilli Adası sakinlerinin başlatacakları sefere ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.