Alpay Özalan'dan Tunç Soyer'e: "SEN KİMSİN!.."

AK Partili Özalan'dan CHP'li Soyer'e: "Biz seni PKK terör örgütüne yardım ettiği için belediye başkanlığından alınan kişilere sahip çıkman ile biliyoruz"

Alpay Özalan'dan Tunç Soyer'e: "SEN KİMSİN!.."
Editör: Aliağa Medya
05 Ocak 2020 - 15:53

Ankara’daki teskere görüşmeleri sonrası İzmir’e gelen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Aliağa ve Çiğli teşkilatlarının düzenlemiş olduğu İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı. 

Çiğli ve Aliağa’da parti teşkilatlarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kayyum atanan Urla Belediyesi ve Tunç Soyer ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İbrahim Burak Oğuz’un Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklandığına işaret eden Alpay Özalan, Urla belediye başkanının FETÖ Terör örgütü ile irtibatı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunların gerektirdiği şekilde tutuklandığını ve daha sonra görevinden alındığını hatırlattı.

"BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı her zaman olduğu gibi İzmir ve İzmirlilerin sorunlarını çözme yerine kendisine misyon olarak gördüğü boş işlerle uğraşmaya devam ediyor” dedi.

"SEN KİMSİN?" 

Tunç Soyer’in "Belediye meclis üyelerinden birisi halkın başkanı olarak seçilecek ve o bizim için belediye başkanı olacak” şeklindeki açıklamasına sert çıkan Özalan, Soyer’e “Sen kimsin?” diye sordu.

"SENİN NE HADDİNE!" 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlara işaret eden Alpay Özalan, “Dün yapmış olduğu açıklamada meclis üyeleri arasından bir kişi seçip Urla Belediye Başkanı koltuğuna oturtacağını söylemiş. Öncelikle sen kimsin! Senin ne haddine, sen kendini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunların üzerinde mi görüyorsun” diyerek, tepkisini dile getirdi.

"BİZ SENİ BİLİYORUZ"

Tunç Soyer’in daha önce HDP’li belediyelere verdiği desteği hatırlatan Özalan, şunları söyledi: “Gerçi biz seni PKK terör örgütüne yardım ettiği için belediye başkanlığından alınan kişilere sahip çıkmanla biliyoruz. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda Doğu Akdeniz’de gemilerimizin olmasından dolayı rahatsızlık duyup yapmış olduğun ‘Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakmak gerek’ açıklamandan dolayı seni iyi tanıyoruz. Senin kimin yanında olduğun ve kime sahip çıktığın, kime hizmet ettiğin belli! Sana tavsiyemiz; Vatanperverliğiyle tanınan İzmirlilerin, milli duygularını yaralayacak açıklamalar yapmaktan vazgeçmeli ve İzmir’in sorunlarını çözmek için birazcık çaba sarf etmelisin”