Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nden TUBİTAK Bilim Şenliği

Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nden TUBİTAK Bilim Şenliği
Editör: Aliağa Medya
12 Mayıs 2022 - 17:56
Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK destekli Bilim Şenliği düzenlendi.
Düzenlenen Tübitak 4006 Bilim fuarında bir çok farklı tematik alanda disiplinler arası işbirliğiyle geliştirilen 16 farklı proje sergilendi. 32 öğretmen ve 86 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen fuarda günlük hayatta kullanılacak fikirlere ilham veren prpjelerin yanı sıra geleceğe ışık tutabilecek projeler de yer aldı. Oldukça ilgi gören fuarda ilgi gören fuarda topraksız tarımdan sıvı gübre yapımına, bilimsel çalışmalardan teknolojik çalışmalara, görsel sanatlardan edebiyata kadar bir çok alanda proje sergilendi.
Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu 12 Mayıs 2022 tarihinde açıldı. Açılış Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Aliağa Belediye Başkan yardımcısı, Mhp ilçe başkanı ve Ak Parti ilçe başkanı ve farklı okullardan gelen Müdür ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilmiş olup Belediye Başkanı Serkan Acar da ilerleyen saatlerde katılım göstererek tüm projeleri ilgiyle dinledi.
Düzenlenen bilim fuarında bir çok farklı tematik alanda disiplinler arası işbirliğiyle geliştirilen 16 farklı proje sergilendi. 32 öğretmen ve 86 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen fuarda günlük hayatta kullanılacak fikirlere ilham veren prpjelerin yanı sıra geleceğe ışık tutabilecek projeler de yer aldı.
 Okul Müdürü Ali  Gürlek Öğrencilerin  bu projeleri gerçekleştirirken bir çok alanda araştırma, gözlem yapma imkanı bulduğunu belirtti.
Düzenlenen  Etkinliğe : Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, llçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan, Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Okul Müdürleri le öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.