ALOSBİ hız kesmiyor

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), hem iş, hem de sosyal yaşam anlamında yatırımcılar ve çalışanlar tarafından daha çok tercih edilen bir bölge olmak için hız kesmiyor.

ALOSBİ hız kesmiyor
Editör: Aliağa Medya
09 Temmuz 2023 - 22:13

 

ALOSBİ, sanayicilere en ideal yatırım ortamını sunmak için projelerine hız kesmeden devam ediyor. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Hedefimiz lokomotif sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran ALOSBİ’yi iş ve sosyal yaşam anlamında hem sanayi yatırımcıları hem de çalışanlar tarafından daha çok tercih edilen bir bölge yapmak” dedi.

Yaklaşık 10 milyon metrekare alanda kurulan; istihdamı, dış ticareti, yenilikçi ürünleriyle ülke ekonomisi ve küresel pazarda söz sahibi sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve dünya markası bir üretim merkezi olma yolunda ilerleyen ALOSBİ, yaptığı yatırımlar ile yerli-yabancı sanayicilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. 

 

Yeni yatırımlar için kolları sıvayan ALOSBİ, hem sanayi yatırımcılarının hem de çalışanların hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Bu doğrultuda mevcut yatırımlara ek olarak lojistik depolar, ikmal merkezi, ana dağıtım merkezi, gündüz bakım evi ve kreş, otel, sosyal tesis ile spor tesisi gibi yatırımlarını hızla tamamlanıyor.

 

TÜM İHTİYAÇLAR TEK ÇATI ALTINDA

ALOSBİ’de inşaat aşamasındaki yatırımların, kısa süre sonra hayata geçeceğine dikkat çeken Tezcan şöyle devam etti: 

“İkmal Merkezi projemiz ile inşaat, mekanik, elektrik ve peyzaj saha ekiplerimizin tüm sarf malzeme, makine-ekipman ihtiyaçlarını tek çatı altında toplayacağız. Merkezimiz, lojistik konumu ve kullanışlı malzeme depolarıyla saha ekiplerimizin daha hızlı ve ekonomik çalışmasına da yardımcı olacak. Ayrıca merkezimizde tüm saha personelimiz için yeterli sayıda soyunma odası, teknik ofis, eğitim salonları, dinlenme alanları ve yemekhane yer alacak” 

 

“KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ”

“Gündüz Bakımevi ve Kreş yatırımımızın kaba inşaatını  tamamladık. Kreşimiz bu bölgedeki en büyüğü olacak. Bu yatırım  ile bölgede kadın çalışan istihdamını artırmayı amaçlıyoruz. 8 bin 500 metrekare alana sahip Spor Tesisimizin ve 75 odalı otelimizin de çevre düzenlemeleri devam ediyor. Katılımcılarımıza restoran, kafe, konaklama, toplantı, eğitim salonları gibi sosyal ve kültürel hizmetler de sağlanacak. Herkesin kendini özel hissedeceği bir sanayi bölgesi olacağız”

 

ÜRETİM GÜCÜMÜZLE BÜYÜYORUZ

Tezcan, ülke genelinde marka değeri yüksek bir cazibe merkezi olmak üzere bu yola çıktıklarını vurgulayarak “İdeal bir yatırım ortamı yaratmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi. En büyük amaçlarının istihdamı ve üye firmaların rekabet gücünü artırabilmek olduğunu söyleyen Tezcan “Bunun için sürekli çalışıyor, yeni projeler üretiyor ve yeni hedefler belirliyoruz. Projelerimiz, alt yapımız, iş ve üretim gücümüzle deviz. Bu güçlü ailenin bir parçası olmak ve işini büyütmek isteyen sanayicilere kapımız açık” diye konuştu.