Aliağa'ya Onkoloji Bölümü Geliyor

Sanayi kenti olan Aliağa ilçesinde   yapılacak olan Ege Üniversitesi kampüs içerisinde Onkoloji Bölümü yer alacak Aliağa Kent Konseyi  istişare toplantısında  Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya yapacağı k

Aliağa'ya Onkoloji Bölümü Geliyor
Editör: Aliağa Medya
18 Ekim 2018 - 12:07
Sanayi kenti olan Aliağa ilçesinde   yapılacak olan Ege Üniversitesi kampüs içerisinde Onkoloji Bölümü yer alacak



Aliağa Kent Konseyi  istişare toplantısında  Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya yapacağı kampüs ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Serken Acar, konu ile ilgili şunları söyledi: “Ege Üniversitesi, Aliağamıza uluslararası standartlara sahip bir kampüs kuracak. Bu kampüs Türkiye’de bir ilk olacak. Ege Üniversitesi rektörlüğü bu konudaki yönetim kurulu kararını da geçtiğimiz hafta aldı. Onkoloji bölümü de dahil birçok fakülte ve yüksekokul Aliağa’ya gelecek. Böyle bir kampüsün kurulması noktasında Aliağa Belediyesi olarak bizde ciddi bir destek veriyoruz. Bu kampüs sayesinde binlerce öğrenci Aliağa’ya gelecek. Belediye olarak şehir planlamasını da bu doğrultuda yapıyoruz. Binlerce öğrencinin Aliağa’ya gelmesi bu kenti farklı bir yöne götürecek. Ege Üniversitesi Aliağa’nın şehir olma sürecini de hızlandıracak” dedi.

Onkoloji nedir ?

Onkoloji; vücutta varolan tümörlerin oluşumu, nedenleri, tanısı, tedavisi ve kalıtımla ilişkisini inceleyen bilim dalıdır. Kanserli hücreleri incelediği gibi kanserli olmayan hücreleride inceler. Bu onkolojinin ilgilendiği dalları genişletir. Kanserin ilaçla tedavisi anlamına gelen Kemoterapi uygulamalarını inceleyen tıbbi onkoloji aynı zamanda kanserden korunma, kanser taraması ve erken tanı uygulamalarını da inceler.