Aliağalıların tercihi sağlıklı ve hijen bakımında güvenli lokantalar

Aliağalıların tercihi sağlıklı ve hijen bakımında güvenli lokantalar

Aliağalıların tercihi sağlıklı ve hijen bakımında güvenli lokantalar
Editör: Aliağa Medya
08 Temmuz 2020 - 01:24

 
 Aliağa İlçesinde 1 Haziran tarihi itibarıyla başlayan normalleşme süreciyle birlikte eskisi gibi dışarıda yeme içmeye dönüş yapan bazı  vatandaşların  sağlıklı ve  hijen bakımında güvenli lokanta ve Restaurant tercih ediyorlar
1 Haziran'dan itibaren pek çok işletmenin faaliyete geçtiğini ve kamu başta olmak üzere birçok kurumda personelin iş yerlerine döndüğünü anımsatan  İlçedeki  Demokrasi meydanın yanında bulunan Küçükev işletme sahiplerinden İbrahim  Kınay , Kovid-19 sürecinde mart ayından bu yana Aliağa ilçesinde  Restaurant ve lokantaların   yüzde 40 daraldığını ve yüzde 60 kapasiteyle faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
2010 yılından beri ilçede  lokantacılık yapan İbrahim Kınay “Koronavirüs salgını döneminde koşuşturması yüksek olan yeme-içme sektörü çalışanları, hem bu yoğunluktan uzakta evlerinde hayatta kalmanın yolunu bulmak durumundalar hem de işletmelerinin ayakta kalması için çözüm üretmek zorundalar. Yeni normalleşme süreci kapsamında bir süredir kapalı olan işyerleri  açılması ile birlikte biz lokanta ve Restaurant sahipleri olarak sağlık bakanlığımızın belirttiği kurallara çerçevesinde gerekli tedbirler alarak  işyerlerimizi açtık. Salgından önce lokantalarımızda  ve restaurantlarımızda müşteri yoğunluğu vardı. Koronovirüs sonrası tüm yurtta olduğu gibi  İlçemizde  de lokantalarımızda müşteri yoğunluğu yok  ve azaldı.. Esnaf olarak öncelikle bizler için insan sağlığı önemlidir Gerekli tedbirleri aldık vatandaşlarımız korkmadan gönül rahatları ile  yemeklerini yiyebilirler “dedi.
Yemek, bir insanın  hayatta  kalabilmesi  için sürekli ihtiyaç duyduğu  bir  unsur olduğunu  ve insanların  sağlıklı ve temiz yerlerde  yemeklerini yemelerini tavsiye eden  Küçük ev sahibi İbrahim Kınay  “ Aliağa'da çok çeşitli ve farklı amaçlar için kurulmuş çok sayıda sanayi kuruluşları olması nedeniyle ,  gelen kişilerin  konaklama,  yeme-içme  vb.  ihtiyaçlarının  karşılanması  dolayı ilçemizdeki esnaf   arkadaşlarımız   geçmişte  olduğu  gibi  bugünde  ihtiyaçlarını  karşılamaya  yönelik  hizmet  vermektedir. Geçmiş  yıllarda  İlçemizde her köşede tabldot  usulü lokantalar açılıyordu .Şimdi ise bu lokantalar azaldı. Benim gibi lokanta  ve Restaurant sahibi  esnaf arkadaşlarım  mezbahanede keşim yapılmış etler için kilosu 60 tl  alıyorlar ve Bizler müşterilerimize en uygun fiyatla veriyoruz . Bizlerin Vermiş olduğumuz fiyatların altında yemeklerin satışların sunulması mantıklı gelmiyor.”  Şeklinde konuştu.