Aliağalılar Halı Sahalara Hes Kodu İle Girecek

İzmir Valiliği’nin 30 ilçe kaymakamlığına gönderdiği yazı kapsamında Aliağa’da bulunan halı sahalar, Covid19 tedbirlerine uyarak faaliyetlerine devam edebilecek. 

Aliağalılar Halı Sahalara Hes Kodu İle Girecek
Editör: Aliağa Medya
17 Ağustos 2020 - 23:59
Faaliyete başlayan halı sahaların Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda haftada en az bir kez denetlenmesi sağlanacak. Öte yandan halı sahalara müşteriler, HES kodu ile kabul edilecek.

Faaliyete başlayan halı sahalarda, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin "Spor Salonları ve Spor Merkezlerinde Alınması Gereken Önlemler" başlığında belirlenen tedbirler uygulanacak. Bu kapsamda tesise müşteriler HES kodu ile kabul edilecek.  Tesise giren herkesin ateş ölçümlerinin yapılacak. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanların tesislere girişine izin verilmeyerek ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Tesislere maskesiz müşteri ve çalışan alınmayacak olup antrenman ve maç haricinde maske kesintisiz kullanılacak.  Tesislere müşteriler, randevu ile kabul edilecek. Tesisin belirli noktalarına Covıd-19 tedbirleri kapsamında temizlik, maske, mesafe tedbirleri ile tesis içinde uyulması gereken kuralları içeren afişler asılacak. Müşterilerin giriş ve çıkış saatleri kaydedilip en az 14 gün süreyle bu kayıtlar saklanacak. Yaş ve kronik hastalığı nedeniyle risk grubunda yer alan vatandaşlar, tesisleri kullanamayacak. Tesis bünyesinde bulunan kafe tarzı yeme içme bölümleri Sağlık Bakanlığının Restoran, Lokanta, Kafe çalışma rehberine göre hizmet verecek. Tesiste el ve vücudun sık değdiği ve sık dokunduğu yüzeyler dezenfekte edilecek. Futbol toplarının her maç bitiminde yüzde 70’lik alkolle silinerek dezenfeksiyonu sağlanacak.  Ortam temizliği, dezenfeksiyonu ve havalandırması gerçekleştirilecek. Öte yandan personelin korunmasına yönelik de çeşitli tedbirler alınacak.