Aliağalı Taekwondocu Derya Üzüldü Makedonya'da Bronz Madalya Kazandı

 Aliağalı Taekwondocu Derya Üzüldü Makedonya'da Bronz Madalya Kazandı
Editör: Aliağa Medya
02 Nisan 2024 - 22:02
Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü (AGM) Taekwondo takımından yıldız ve genç kategorisinden oluşan yedi sporcu, 29-30-31 Mart tarihlerinde Makedonya'da düzenlenen Uluslararası Skopje Open Ramus 2024 WT G1 turnuvasına katıldı.

Yaklaşık 25 ülkeden 100'ün üzerinde kulübün katıldığı ve olimpiyat puanı veren prestijli turnuvada, AGM sporcusu Derya Üzüldü 42 kg bayanlarda bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Antrenör Ziya Cönge, turnuvayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlk yurtdışı deneyimimizi 7 sporcumuz ile yaşadık. Güzel bir başlangıç oldu bizim için. 3 sporcumuz derece maçında kaybederken 1 sporcumuz turnuvadan madalya ile döndü. Önümüzde ulusal ve uluslararası müsabakalar var, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aliağamızın adını ulusal ve uluslararası kürsülerde duyurmaya devam edeceğiz.
Yurtdışına gitmeden önce ziyaretinde bulunduğumuz ve sporun ve sporcunun daima yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar'a, Belediye  Sosyal Ve Kültür Müdürümüz Serap Cerrahoğlu'na ve kulüp başkanımız Mustafa Bora'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.