Aliağalı öğrenciler sokak hayvanlarına barınak yaptı

Aliağalı öğrenciler sokak hayvanlarına barınak yaptı
Editör: Aliağa Medya
23 Kasım 2023 - 20:07

İzmir’in Aliağa ilçesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler, aileleri tarafından hazırlanan el emeği ürünleri halk pazarında satarak elde ettikleri gelirler ile sokak hayvanları için barınaklar yaptı.
Milli duyguları yüksek, insanları ve hayvanları sevmek, yaşadığı şehre özen göstermek, ülkesine faydalı olmak kavramlarını öğrencilerine öğretmeyi kendilerine görev edinen Cumhuriyet İlkokul öğretmenlerinden Berna Gürler ile Melek Özel, öğrencileriyle birlikte sokak hayvanları yararına takdir toplayan bir proje düzenledi. Öğrenciler, aileleri tarafından hazırlanan el emeği ürünleri, Aliağa Halk Pazarı’nda satarak elde ettikleri kazanç ile 10 adet köpek kulübesi, köpek maması ve kedi kumu aldı. Alınan ürünler ihtiyaç noktalarına ulaştırılırken, köpek kulübelerini kendi elleriyle boyayan öğrenciler, sokaktaki dostlarının soğuktan korunacağı barınakların hazırlığını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sokak hayvanları için örnek proje

Sokak hayvanları için oluşturulan projenin öğretmenlerinden olan Melek Özel, “Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması, insani duygularla bağdaşmayan davranışların sergilenmesinden dolayı onların da canlı olduğu bilincini uyandırabilmek, hayvanlara değer veren, onları koruyan çocuklar yetiştirebilmek adına bu projeye başlama kararı aldık” dedi.
Projenin mimarlarından olan bir diğer öğretmen Berna Gürler ise “Bu projeyle farkındalık oluşturmak, topluma duyarlılık kazandırmak ve çocuklara hayvan sevgisini aşılayabilmek için başladık. Her yıl farklı projelerle sokak hayvanları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mart ayında yeniden farkındalık kazandırmak için çocuklarımızın aileleri tarafından özveriyle hazırlanan el emeği ürünlerin gelirleriyle sokak hayvanlarına desteklerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.