Aliağalı esnaf ,geleneksel damızlık müzayedesine katılarak 4 adet koç aldı.

Aliağalı esnaf ,geleneksel damızlık müzayedesine katılarak 4 adet koç aldı.
Editör: Aliağa Medya
07 Nisan 2022 - 02:31
Her yıl nisan ayında  düzenlenen geleneksel damızlık müzayedesinde, 1935 yılında Merinos Yetiştirme Çiftliği adıyla kurulan ve yıllar içinde farklı isimlerle hizmet veren Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 20 bin dönüm alandaki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nün bünyesinde yetiştirdiği, et verimi yüksek merinos ve Bandırma ırkı koçları açık artırma usulüyle satışına ülkenin birçok yerinden yetiştirici geldi Bu yıl 79.’su düzenlenen Geleneksel Damızlık Koç Satışı'nda görücüye çıkan damızlık koçlar yeni sahiplerini buldu.
 Açık arttırmaya 8 bin 850 lira ile açılış ile başlarken Ülke ’nin her bölgesinden gelen yetiştiriciler damızlık açık artırmasında satışa çıkarılan 149 koçu alabilmek için birbiriyle yarıştı. İlk koç 11 bin 500 liradan satıldı.  
Aliağa İlçesinde Samurlu Mahallesinde damızlık Merinos Küçükbaş işletmesi bulunan  sanayi esnaflarından Kamil Erbil  21 numarali tabela ile geleneksel damızlık müzayedesine katılarak 4 adet koç aldı.
Karacabey TİGEM işletmesinden 5 yil once satın aldığı anaç koyunlarında kaliteli irk değişikliği  için  Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğünün 79.kez düzenlediği Geleneksel Damızlık Koc satımından aldığı pedigrili koçları  sürüye katmasına Aliağa iİlce Tarım ve Orman Müdürü  M.Selim Aksakal ve ilce müdürlüğünde  görevli Veteriner Hekimler eşlik etti.
Anadolu’daki koc katma töreni binlerce yıldır devam ediyor. Ege bölgesinde kaliteli ırklar mevsime bağlı olmaksızın 2 yılda 3 defa doğuracak şekilde koca geliyorlar