Aliağa'daki okullarda renkli nevruz kutlaması

Aliağa ‘da okullarda düzenlenen nevruz kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu

Aliağa'daki okullarda renkli nevruz kutlaması
Editör: Aliağa Medya
22 Mart 2019 - 00:35
Aliağa ‘da okullarda düzenlenen nevruz kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl, "yeni yılın başlangıcı", "baharın müjdecisi" ve "doğa bayramı" olarak kabul gören ve Türk dünyasında 18 asrı aşkın süredir kutlandığı bilinen Nevruz Bayramı, Aliağa’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Aliağa Fen Bilimleri Okulları tarafından düzenlenen etkinliğie Aliağa Kaymakamı Erhan GÜNAY, Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Mehmetdali Özkurt Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, Aliağa Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan , daire amirleri, okul ve kurum müdürlerinin katıldı.

Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudular, folklor oynadılar. Etkinliğe katılanlar demir dövdü, Nevruz ateşinden atladı, yumurta tokuşturdu, dilek ağacına dilek bağladı.

Öğrenciler yumurta taşıma ve çuval yarışı ve halat çekme yarışması yaptılar.



“Atatürk Ortaokulundaki etkinlik “

Atatürk Ortaokulun bahçesinde düzenlenen programda Aliağa Engelsiz Mehteran Takımının dinletisi ile başlayan  etkinliğe Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz, Okul Müdürü Habib Bilgiç ve Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük katıldı. programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların  sonrasında Nevruz Ateşi İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz, Okul Müdürü Habib Bilgiç ve Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük katılımı ile yakıldı. Daha  sonra halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi ve yarışmalar gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinliklerde öğrenciler Türk gelenek ve göreneklerini öğrenme fırsatı yakaladı.



Öte yandan  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın da katılımıyla; HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu lisesinde Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.