Aliağa'da zehirlenen 7 köpek telef oldu

Böyle vicdansızlık görülmedi: 7 köpeği zehirlediler İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşanan ve yürekleri sızlatan olayda, zehirlenen 9 köpekten 7’si telef oldu

Aliağa'da zehirlenen 7 köpek telef oldu
Editör: Aliağa Medya
18 Ağustos 2019 - 18:37
Böyle vicdansızlık görülmedi: 7 köpeği zehirlediler



İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşanan ve yürekleri sızlatan olayda, zehirlenen 9 köpekten 7’si telef oldu. Olay, Aliağa ilçesinde hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Güzelhisar Mahallesi  Çandarlı – İzmir otoyolu mevkiinde çok sayıda köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. Zehirlenen köpeği gören  Otoyol  yapımından  bulundan  bir firmanın Şantiyesinde koodinetör olarak çalışan 55  yaşındaki Mahmut Sönmez  ve arkadaşları ile beraber can çekişen bir Köpeği ayran içirerek ,müdahalelerle  Köpeği  son ana kadar kurtarmaya çalıştıkları kameralara yansırken ,Zehirlenen  köpeği  kurtarabilmeye başarılabildiler.

Kimseye zararı olmayan bu hayvanlar zehirlenmelerin tepkisini gösteren   Mahmut  Sönmez” Nasıl bir vicdandır ya da ruh halidir anlayamadık" dedi.

Mahmut Sönmez “Bayram izni gitmişti Bayram izinden döndüğümüzde şantiyenin etrafında ölü köpekler bulduk bu köpeği arabaların arasında titrerken çocuklar bulmuşlar. Gittik hayvan zehirlenmişti belli  sonra arkadaşlarla ilk müdahaleyi yaptık sora acilen veterinere götürdük. Veterinerde ayağına serum bağladılar. Bir iğnesi varmış onu vurdular. Şuan iyi ama  hamile  bekliyoruz bakalım Hamile olduğu için  acaba yavrulara  bir sıkıntı yaşanmış  mı  olmuş mu göreceğiz .Sonra  1 gün sonra gene zehirlenmede  bir köpek daha  bulduk .Kahverengi sokak köpeğiydi. Ona da aynı şekilde müdahalede bulunduk. Onuda Veterinere götürdük. Oda kurtuldu. Ama 7-8 köpek öldü .Ancak iki tane köpek kurtarabildik. Tabii görebildiğimiz bunlar. Kenarlara  ve köşelerde sakladıkları için zehirlenince .Şimdi durumları iyiler. Belediyeden bu konuda biraz daha  ilgi göstermeleri sokak köpekleri ile ilgili çalışma yapmalarını bekliyoruz. Böyle başıboş sahipsiz  olan köpekleri barınağı almalarını istiyoruz .bunlara bakım ve iğnelerin yapılmasın istiyoruz. Kurban Bayramında mübarek günde  Hangi insanlıktan çıkmış ,Hangi insan ruh halinde çıkmış insan gelip  Bu hayvanlara zehirli et vermek için zaman ve para harcadı. O adamın ruh halini çok merak ediyorum. Gerçekten.Allah ıslah  etsin başka bir şey demiyorum .”şeklinde konuştu.

aw780517_05.jpg

Şantiyede çalışsan  Yusuf Zafer  Sokaka Hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu belirten Zafer “Söylenecek Aslında fazla bir şey yok yani bu bu sokak köpekleri olayı sokak köpekleri olarak bakmamak gerekir .Sonuçta bir insanlık durum bu.Yani hangi İnsan ,hangi zihniyet hangi düşünceyle  bir şantiyenin içerisindeki gelip hayvanları zehirler ,bu mantığı anlamak çok zor.Bunlar Allah'ın sessiz kulları Yani  masum ve zavallı .Bir parça artan  ekmeğe muhtaçtır canlılar:Bunlar için insanların biraz daha duyarlı olması lazım Hep birlikte el ele verip ciddi anlamda ki sonunda toplum olarak  soyutlanmamız gerekiyor .Bu bakış  hayvanları zehirleyerek bir yere varamayız onlarla ortak yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor dedi

Aliağa ilçesinde hayvanseverleri  konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirttiler.