Aliağa'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 25 er için yemin töreni düzenlendi

Aliağa'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti
Editör: Aliağa Medya
12 Temmuz 2019 - 21:58

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 25 er için yemin töreni düzenlendi.


 Asker ailelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen yemin töreninde duygulu anlar yaşandı. Yemin töreni sırasında Türk bayrağına el basarak yemin eden evlatlarını izleyen asker aileleri ant içme törenini gururla izledi. Asker aileleri gurur dolu anları cep telefonları ile kayıt altına alarak ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi. 


 Aliağa Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda düzenlenen törene; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Recep Akkaya, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Nevzat Ak ve asker aileleri katıldı.


 İZMİR İL JANDARMA KOMUTAN YARDIMCISI ALBAY RECEP AKKAYA: “EVLATLARINIZLA NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR”


375/2 Kısa Dönem Erler için gerçekleştirilen yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Recep Akkaya yaptı. Akkaya, askerlere ve ailelere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle gururlanacağının bilincinde hareket ederek jandarma genel komutanlığının birer temsilcisi olduğunu unutmayın. Kıymetli aileler, dört hafta önce askerlik vazifesini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşınızda dimdik durmaktadır. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır”


 Açılış konuşmasının ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan askerler,  hep bir ağızdan yemin etti. Daha sonra Jandarma Er Oğuzhan Çakıcı, kısa dönem yükümlüler adına konuşmasını gerçekleştirdi. Jandarma Er Burhan Baştürk ‘Jandarma’ adlı şiiri okudu. İzmir İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan kısa dönem Jandarma er Serhat Gülen, spor dalında birinci olan Burhan Guguk ile eğitim ve atış alanında birinci olan Serdar Güdek’e hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yemin töreni söylenen Jandarma marşı ile son buldu.