Aliağa'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 67 er, törenle yemin etti

Aliağa'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti
Editör: Aliağa Medya
04 Ekim 2019 - 14:19
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 67 er, törenle yemin etti.

Aliağa Belediyesi Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda asker ailelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen yemin töreninde duygulu anlar yaşandı. Yemin töreni sırasında Türk bayrağına el basarak yemin eden evlatlarını izleyen asker aileleri ant içme törenini gururla izledi. Asker aileleri gurur dolu anları cep telefonları ile kayıt altına alarak ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi. Kimi asker yakınlarının da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu , askerlere ve ailelere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle gururlanacağının bilincinde hareket ederek jandarma genel komutanlığının birer temsilcisi olduğunu unutmayın. Kıymetli aileler, dört hafta önce askerlik vazifesini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşınızda dimdik durmaktadır. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır."dedi.

Omuz omuza yemin ettiler

Konuşmaların ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan erler, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti.

Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı  ilk katılan kısa dönem jandarma er Hakan Güner ,spor dalında birinci olan Aslan Aşkın ile eğitim ve atış alanında birinci olan Şahabettin Yörür ’e hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

1999/3  2’NCİ  dönem  erlerin yemin törenine  İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Nevzat Ak, Şakran Cezaevi Kurum Müdürleri, ve asker aileleri katıldı.