Aliağa'da, 'Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği

Aliağa CHP ilçe Kadın kolları  Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslar arası Dayanışma Günü “dolayısıyla etkinlik düzenledi

Aliağa'da, 'Kadına Şiddete Hayır' Etkinliği
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2018 - 09:30
Aliağa CHP ilçe Kadın kolları  Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslar arası Dayanışma Günü “dolayısıyla etkinlik düzenledi.



Etkinlikte konuşan   CHP Aliağa  İlçe  Kadın Kolları Başkanı  Seçil Adalet Işık ,kadına şiddetin insanlık suçu olduğunu belirterek kadına yönelik şiddetin son bulmasını, her türlü şiddete karşı susmayacaklarını söyledi.



Aliağa Kültür Merkezi  bahçesinde stant açılarak şiddeti protesto etmek için mor ve turuncu renkli  boyayla el baskısı yapılan etkinlikte  konuşan  Chp İlçe  Kadın kolları Başkanı  Seçil Adalet Işık 25 Kasım tarihinin, kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak, 1999 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlatarak,” Ne yazık ki şiddetin her türlüsü, işyerlerinde  kadınlara mobbing  uygulanması, taciz ve tecavüzler aile içi baskı ve şiddet, kadın ticareti ve kadın cinayetleri, gece kulüplerinde kölelik artarak devam etmekte. Kişiler cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliği dolayısıyla  gerek özel gerekse kamusal alanda ayrımcılığa ve şiddete uğramakta. Tüm bunlara karşı ne polis teşkilatı ne de yargı yeterli ağırlıkta önlem ve cezaları getirmekte, hatta şiddet mağduru veya tehdit alan kadını  bu gibi konularda kadını suçlayan veya duyarsız kalan polise şikayet etmekten dahi korkar hale getirilmiş durumda.  Bu vesileyle medyada kadına karşı şiddete hatta kadın cinayetleri gibi vahşice bir suçu bile magazinleştirerek veya cinsiyetçi bir bakış açısıyla verilebilmekte. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği yada nasıl giydiği bunu hak edip hak etmediği sorgulayabilmekte. Kurbanlar suçlanıp suçlular mağdur ilan edilebilmekte kadınların çalışma yaşamına katılımı eşitsiz toplumsal cinsiyet rollerinden dolayı zaten çok zor iken göç yasası, özelleştirme yasası gibi insan onuruna aykırı yasalarla istihdam edilen kadınlar ekonomik şiddete maruz kalmakta özel sektörde ise sendikasız, güvencesiz ve esnek çalışma koşullarına mecbur bırakılan  kadınlar daha katmerli bir emek sömürüsüyle baş etmeye çalışmakta. Devlet bu eşitsiz ve insanlık onuruna aykırı uygulamalara göz yummakta emek sömürüsüne suç ortağı olmakta .Kadınların örgütlü yaşamda  da sorunları bitmemekte her türlü engele rağmen örgütlü olmayı seçen kadınlar da zaman zaman örgütlerinde erkek egemen sistemin baskısıyla  ayrımcılık ve şiddete karşılaşabilmektedirler. Şiddet sadece ev içinde veya işyerinde değil örgütlerin içerisinde yaşana bilmektedir. Buda örgütlü kadınların yaşamanı daha zorlaştırmaktadır. Bu nedenle örgütleri n tüzüklerin kadınların şiddete ve ayrımcılığa uğramalarına engelleyecek mekanizmaların yer alması şiddete  uğrayan kadın beyanını soruşturma için  esas kabul edilmesi  mantığını yerleştirmesi gerekmektedir” dedi.



Düzenlenen etkinliğe CHP İlçe Başkanı  Gülsen Cirit, Aliağa  CHP Belediye Başkan Aday Adayları Özcan Durmaz, Barış Eroğlu,  Osman Murat, Remzi Özcan, Alevi  Kültür Derneği  başkanı Celal Süslü ve vatandaşlar katıldı.