Aliağa'da Heydar Aliyev'in 96. doğum yıl dönümü Gül Bayramı Kutlandı

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev'in 96

Aliağa'da Heydar Aliyev'in 96. doğum yıl dönümü Gül Bayramı Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
06 Mayıs 2019 - 23:29
Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev'in 96. doğum yıl dönümü, Aliağa'da 'Gül Bayramı' adıyla düzenlenen program ile anıldı.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını okul müdürü Sıtkı Arı yaptı. Türkiye ve Azerbaycan'ın, bir millet iki devlet olma özelliği ile dünyada başka bir örneğinin olmadığını belirten Arı, 'Gerek bölgesel olarak, gerek dünya içerisinde ve dünya siyasetinde Azerbaycan ve Türkiye her alanda sırt sırta vermektedir. Azerbaycan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırımlar. Türkiye’nin Azerbaycan’a yaptığı yatırımlar bunların bir göstergesidir” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Azerbaycan Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova yaptı. Merhum Haydar Aliyev'in Azerbaycan'ı yok olmaktan kurtardığını ifade eden Nesibova, 'Merhum Aliyev, Azerbaycan'ın kalkınması için her zaman mücadele verdi. Azerbaycan'ın zengin kültürüyle tarihiyle her zaman gurur duydu. Onun sayesinde Azerbaycan bir devlet olarak, tarihin zor süreçlerinden geçmeyi başardı. Heydar Aliyev ‘in Cumhurbaşkanlığı döneminde Azerbaycan ayaklarının üzerinde durmayı başardı. Heydar Aliyev bir Türkiye sevdalısıydı ve bu duygularını her zamanda savundu.' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Haydar Aliyev'in anısına düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gösteri yapıldı.Kafkas yöresi halk oyunları gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Azerbaycan Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Necibe Nesibova, İl  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan, Aliağa Belediyesi’ni temsilen Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı  Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Petkim Genel Müdür Yardımcısı Halig Mustafayev , İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ve Meclis Başkanı Adnan Saka, Azerbaycan İnşaat Koleji Okul Müdürü Namık Ağamaliyev, Azerbaycan İnşaat Koleji Genel Koordinatörü Akşin Kerimov, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.