Aliağa'da 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı

Türk Milleti için yeni bir başlangıç ve milli uyanışın sembolü olan,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100

Aliağa'da 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
20 Mayıs 2019 - 08:38
Türk Milleti için yeni bir başlangıç ve milli uyanışın sembolü olan,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören sabahın erken saatlerinde Aliağa İlçe Spor Müdürü Serkan Ataman’ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra kutlamalar, Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.

Günün anlam ve önemine değinen Aliağa Spor Müdürü Serkan Ataman, " Kurtuluş Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 ‘da aziz milletimiz kendi özgür iradesine istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağına tüm dünyaya ilan etmiştir. Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditler milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemizi bağımsızlıkları kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir” dedi.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiirler okundu, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi ile 1919’dan 2019’a kadar kahramanlık destanı adlı sunum öğrenciler tarafından seslendirildikten sonra Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları gurubunun  sahnelediği, halk oyunları gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Program Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ritmik jimnastik gösterisi ile son buldu.

Törene Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Adem Akgün, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa İlçe Spor Müdürü Serkan Ataman , siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.