Aliağa'da 100 Belediye İşçisi İşten çıkarıldı.

Aliağa Belediyesi’nde  çalışan  kadrolu  100  işçi,  işten çıkarıldı

Aliağa'da 100 Belediye İşçisi İşten çıkarıldı.
Editör: Aliağa Medya
12 Haziran 2019 - 01:35
Aliağa Belediyesi’nde  çalışan  kadrolu  100  işçi,  işten çıkarıldı. Daha önceki günlerde  çıkarılan 22 işçinin ardından Aliağa Belediyesi bünyesinde farklı işkollarında çalışan 100 kadrolu belediye işçisinin tek taraflı olarak iş akitleri ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek tek taraflı feshedildi.

Sabah saatlerinde belediye binasına çağrılan kadrolu  işçiler işten çıkarılacaklarını  sözlü olarak öğrendiler.

100 kadrolu belediye işçisinin tek taraflı iş akitlerinin feshedilmesinin ardından DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube yönetimi belediye önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenledi.

Belediye binası önünde   yapılan basın açıklamasında  Disk Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, işten atılan  işçilerin  işlerine geri dönmek için başlattıkları mücadeleri için tüm demokratik kitle örgütleri kurum ve kuruluşları ve halkdan  destek vermelerini istedi.  Basın açıklamasını okuyan Aliağa Belediyesi iş yeri baş temsilcisi Doğanşah Aydın “ Bu kentin parklarını yaşanılabilir kılan, her caddesini büyük bir özenle kendi eviymiş gibi temizleyen, yollarını yapan, hizmet binalarında halkın sorunlarını dinleyip çözüm üreten 100 arkadaşımız adeta kullanım tarihi geçmiş bir meta gibi kapının önüne konmuştur. İnsan onuru ve haysiyetine yaraşmayan zamanlardan geçiyorduk, ama böylesine ilk kez tanık olmak kahrımızı ve öfkemizi daha da derinleştirdi. Bizler bundan 1 ay önce işten atılan 22 çalışma arkadaşımızın işe dönüşleri için mücadele verirken, işveren her türlü toplu sözleşme ve sendikalı çalışma koşullarını ortadan kaldıran ve kölelik düzeni yaratmak amacına yönelik bir tutumla emekçi sınıfına saldırmayı tercih etmiştir.” Dedi.



“Ekonomik gerekçelerin hiç birinin inandırıcılığı yoktur.”

Her zaman barış ve diyalog dilini korumaya özen gösterdiklerini,Aliağa Belediyesi yönetimine diyalog çağrısında bulunduklarını fakat yönetim tarafından olumlu bir cevap alamadıklarını belirten  Aydın, “Emekliliği gelen arkadaşlarımızdan dilekçeler istenerek izinlerini kullanıp emekliliğe ayrılmaları konusunda baskılar yapıldığında, yönetime kıdem tazminatlarının ödenmesi durumunda arkadaşlarımızın emekliliğe hazır olduğu teklifini bile dinlemek istemediler. Bize gösterilen ekonomik gerekçelerin hiç birinin inandırıcılığı yoktur. Seçim öncesinde on binlerce Aliağalı insanımızın Çanakkale gezilerinin bedeli biz emekçilere çıkartılmıştır.30 milyon olan belediye borçlarının 235 milyona çıkarılmasının sorumlusu biz değiliz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin vebalini kim üstlenecek. Halen daha farklı illerden nakil yolu ile memur alındığı, belediyenin farklı şirketlerine işçi alındığı bir ortamda ekonomik kriz bahanelerine bizi inandırmazsınız.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Bileşenleri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve yönetimi,  , Belediye Meclis Üyeleri, Emek Partisi İzmir İl Başkanı, HDP Aliağa İlçe Başkanı ve işten çıkarılan işçilerin aileleri de katıldı.