Aliağa ve İzmir'de sivrisinek isyanı!

Aliağa ve İzmir'de sivrisinek isyanı!
Editör: Aliağa Medya
25 Haziran 2023 - 14:28
CHP'li İzmir Büyükşehir  Belediyesi’nin yetersiz ilaçlama yapması vatandaşı isyan ettirdi. Sivrisinek ve çeşitli böcekler Kentteki çokluğundan  , çileden çıkan vatandaş sosyal medya üzerinden belediyeye ve Başkan Soyer’'e yüklendi.
İzmir’de  havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Aliağa İlçesinin yanı sıra  tüm  ilçeler ’de  sivrisinek ve böceklerin artması nedeniyle şikayetler artıyor. CHP’li İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz ilaçlama yaptığını belirten vatandaşlar çileden çıktı. Aliağa İlçesin yanı sıra  diğer ilçelerde  artan sivrisinek ve böcekler  mahalleleri adeta istila ederken duruma isyan eden vatandaşlar sosyal medya üzerinden İzmir Büyükşehir  Belediyesi’ne ve CHP’li Tunç Soyer  yüklendi.
Özellikle Yıllarca Mahallerine Kanalizasyon Arıtma tesisi yapılmasını isteyen Şakran mahallesinde yasayan vatandaşlar  Şakran da sineklerle birlikte yürüdüklerini sivrisinek terörü  rahatsız olduklarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Aliağa İlçesindeki diğer mahallerinde yaşayanlar aynı şekilde sivrisinek ve böceklerde rahatsızlıklarını dile getirdiler.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise  artan sivrisinek popülasyonu ile yoğun şekilde mücadele edildiğini belirtmişti. Büyükşehir Belediyesi  En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullandıklarını  ve 30 ilçede 27 ayrı ekiple, 12 ay boyunca mazgallar, çöp konteynerleri, su birikintilerinin olduğu yerler, dereler gibi kritik bölgeler ilaçlandığını dile getirerek Dönemlik çalışmalar kapsamında ise çalışmalar sivrisineklerin yoğun olarak ürediği ve rüzgarın da etkisiyle taşındığı bölgelerde yoğunlaştırılıyor. Kısa sürede en etkili ve en iyi sonucu elde etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, günün teknolojilerini de devreye almayı hedeflediklerini vurguladı.

CAMLARI DAHİ AÇAMADIKLARINI BELİRTEN İZMİRLİLER VE ALİAĞALILAR  BAZI MESAJLARI;

“Bunlar sinek degil sankim evrim gecirmis allerjik yapiyo ve acillik oluyo insan”

“Yeni şakran Atatürk caddesi.no 11 tarafı kanalın diğer tarafı doğru düzgün ilaçlama yapılmıyor.mayıstan beri bir kaç kez ilaçlama yapıldı oda hiç yeterli değil sivri sinekler o kadar çokki resmen insanın üstüne üstüne geliyorlar.Kanımızı emdikleri yetmedi yakında bunlar bizi yer.”

“Yenişakran da sivrisineklerden dışarda oturulmuyor. Hiç bir ilaçda fayda etmiyor. Hizmet anlayışınız sadece göstermelik... Haziran ayında ilaçlamamı yapılır”

“Aliağa Yenişakran'da ne böcek ilaçlaması nede sinek ilaçlaması yapılıyor. Gece uyku yok resmen psikolojimiz bozuldu artık!!...”
“Horozgediği  mahallesi burayı da ilaclayin rica ediyorum
“Aliağa kültür mahallesi de aynı durum da maalesef”
 “Aliağa Yenişakran ilaçlanması gerekiyor sivrisineklerden yatamıyoruz maalesef biz de aynı şeyden muzdaripiz lütfen ilaçlayalım balkona çıkıp oturamıyoruz”

“Sivrisinekler yavruladı bundan sonra başetmek çok zor bu yaz zor geçeceğe benziyor Allah yardımcımız olsun. .”

“Bayraklı ve çaymahlesi erenler mahlesi Cengizhan mahlesi burayada bekleriz ilaçlama ekibini”

“Aliağa yalı mahallesi 23 Nisan caddesi buralarda ilaclanmasini istiyoruz lütfen yetkililere rica ediyoruz”
“Uçak mı ,helikopter mi hangi olursa artık artık izmir üstünde uçup kople ilaçlasın”

“İzmir’in her yeri ilaçlanması lazım belediyede hizmet istiyoruz”
“Millet isyan ettikten sonra mı başlayacaklar işe.Kendileri İzmir’de yaşamıyor Mu? Bu yöneticler  kendi sokaklarını mı ilaçlatıyorlar? Farkında değiller mi? Bir yönetici masasını bırakıp saha turu yapmıyor mu? Hep bizler şikayet üzerine iş yapmasınlar. Biraz sahaya insinler”

“Yenisakranda sinek ve böcekler çok fazla balkonda oturulmuyor acil ilaçlama talep ediyoruz

Şakranda sineklerle birlikte yürüyoruz dereler çok pis ve hiç ilaclanmıyor. Rahmetli Zeki Başkan her sene daha yaz gelmeden bütün derelerin temizliği be bakımını yapardı ve daha sinekler yumurtadan çıkmadan gerekli müdahale yapılırdı. Ve insanlarıda anlamakta zorlanıyorum ellerine ne geçerse derelere atıyorlar”

“Karaköy e hiç sivri sinek ilaçlaması yapılmıyor”

“Mucadele nerede suruyor gorenen var mi bu mucadele larva zamani olur her yerde sivsisinekten gecilmiyor maalesef”

“Atatürk mahallesi mahvolduk dere yüzünden”
“Çandarlı ve Çandarlı Tatil köyünün acil ilaçlanmasını istiyorum.Sinekten durulmuyor lütfen”
“cesme reis dere Ya sinekler mutasyon uğramış gibi ısırdığı yeri koskocamanı şişirip 4 5 gün geçmiyor ne yapılacaksa yapılsın çocuklar hasta olucak cibirlik olmasa maf olucaz 

“Buca ,Foca,Karşıyaka ,Bayraklı ilaçlanmalı “

 
Günün Başlıkları