Aliağa Ülkü Ocakları, " Siftah Parası " geleneği yaşattı

Aliağa Ülkü Ocakları, " Siftah Parası " geleneği yaşattı
Editör: Aliağa Medya
26 Eylül 2023 - 00:28
Aliağa Ülkü Ocakları, Ahilik Haftası kapsamında sabahın ilk ışıklarıyla beraber sabah iş yerini açan esnafa ahilik duasına eklenmiş siftah parası dağıttı.
Ülkü Ocakları, Ahilik Haftası'na özel olarak, unutulmaya yüz tutan 'siftah parası' geleneğini yaşatmak amacıyla anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Aliağa Ülkü  Ocakları Başkanı Çağatay Ulu  öncülüğünde ocak mensubu gençler sabahın ilk ışıklarında başlatılan çalışmayla, dükkanını açan esnaf sürprizle karşılaştı. Kapı altından bırakılmış notları gören esnaf ilk etapta şaşkınlık yaşadı.

Türk Milliyetçileri ve Ülkücüler olarak Türk'e ait, ata yadigarı kültürleri yaşatmaya devam edeceklerinin Belirten  Başkan Cağatay Ulu ““Milli ve manevi değerlerimizi çok iyi ortaya koyan ahiliğin özellikleri alım satım işlerinde birlik, kalitede belirli seviyedir. Ahilik ahlakının dört önemli ilkesi güçlü ve üstün durumdayken affetmek, öfkeliyken yumuşak davranmak, düşmana iyilik etmek, kendisi muhtaç iken başkasına vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle . Ahilik Haftası'nın esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.